În vara anului 2026, județul Constanța va dispune de 500 de kilometri de piste pentru biciclete.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Traseul de cicloturism EuroVelo 6 va traversa județul Constanța

Județul Constanța se va integra în ruta de cicloturism EuroVelo 6, un proiect ambițios demarat de Consiliul Județean Constanța. În decembrie 2022, consiliul a solicitat finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență pentru implementarea acestui traseu, colaborând cu județele Călărași, Giurgiu, Ilfov și alte 23 de unități administrativ-teritoriale din Constanța.

Proiectul a evoluat, iar în prezent se desfășoară procedura de achiziție, cu Comisia de evaluare analizând ofertele tehnice primite. Pe 29 mai 2024, a fost inițiată licitația deschisă pentru achiziționarea serviciilor necesare realizării studiului de fezabilitate, inclusiv documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, proiectul tehnic și asistența tehnică pe parcursul execuției lucrărilor pentru traseul cicloturistic din județul Constanța.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Consiliului Județean, procesul de achiziție este în curs de desfășurare, iar un câștigător urmează a fi stabilit. De asemenea, contractul de finanțare a fost semnat pe 14 februarie 2023, având o perioadă de implementare de 40 de luni, cu termen limită de finalizare până la 30 iunie 2026.

Obiectivul principal al acestui proiect este amenajarea a 693 km de trasee cicloturistice, dintre care 500 km vor fi localizați pe teritoriul județului Constanța. Traseul va traversa diverse localități, inclusiv Ostrov, Lipnița, Oltina, Băneasa, Ion Corvin, Adamclisi, Aliman, Rasova, Cernavodă, Seimeni, Topalu, Hârșova, Ciobanu, Gârliciu, Crucea, Pantelimon, Grădina, Istria, Năvodari, Valu lui Traian, Murfatlar, Ghindărești și Horia.

Etichete:
Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *