Ordinul Arhitecților din România anunță noutăți referitoare la programul „Arhitecți pentru viață“! Cum se desfășoară cursul.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Programul „Arhitecți pentru viață” continuă cu cursuri de prim-ajutor

Ordinul Arhitecților din România anunță desfășurarea programului „Arhitecți pentru viață”, care include o serie de cursuri de prim-ajutor destinate arhitecților. Primul curs din această toamnă a avut loc pe 5 octombrie la Timișoara, în incinta Facultății de Arhitectură și Urbanism și a campusului UPT creativ.

Următorul curs se va desfășura în București pe 12 octombrie, între orele 10:00 și 14:00, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM). Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Cursul este deschis membrilor și angajaților OAR, precum și studenților arhitecți, având posibilitatea de a se implica și un membru de familie (partener sau copil cu vârsta de peste 14 ani).

Detalii despre desfășurarea cursului

Cursul se va desfășura pe parcursul a patru ore, combinând teorie și practică. Participanții vor avea ocazia să învețe informații esențiale și tehnici de prim-ajutor de la medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari S.M.U.R.D. De asemenea, va fi oferită oportunitatea de a exersa aceste tehnici individual, utilizând manechine, în cadrul unor stații practice, sub îndrumarea echipelor de voluntari ai Fundației pentru S.M.U.R.D.

Importanța cunoștințelor de prim-ajutor

Reprezentanții Ordinului Arhitecților din România subliniază importanța cunoașterii tehnicilor de prim-ajutor, mai ales în situații critice, cum ar fi un stop cardio-respirator. Capacitatea de a oferi prim-ajutor nu reprezintă doar o competență utilă, ci este esențială pentru contribuția la binele comun. Înțelegerea și stăpânirea acestor tehnici pot face diferența în momente de criză.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *