Programul „Arhitecți pentru viață” continuă cu cursuri de prim-ajutor
Ordinul Arhitecților din România anunță desfășurarea programului „Arhitecți pentru viață”, care include o serie de cursuri de prim-ajutor destinate arhitecților. Primul curs din această toamnă a avut loc pe 5 octombrie la Timișoara, în incinta Facultății de Arhitectură și Urbanism și a campusului UPT creativ.
Următorul curs se va desfășura în București pe 12 octombrie, între orele 10:00 și 14:00, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM). Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Cursul este deschis membrilor și angajaților OAR, precum și studenților arhitecți, având posibilitatea de a se implica și un membru de familie (partener sau copil cu vârsta de peste 14 ani).
Detalii despre desfășurarea cursului
Cursul se va desfășura pe parcursul a patru ore, combinând teorie și practică. Participanții vor avea ocazia să învețe informații esențiale și tehnici de prim-ajutor de la medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari S.M.U.R.D. De asemenea, va fi oferită oportunitatea de a exersa aceste tehnici individual, utilizând manechine, în cadrul unor stații practice, sub îndrumarea echipelor de voluntari ai Fundației pentru S.M.U.R.D.
Importanța cunoștințelor de prim-ajutor
Reprezentanții Ordinului Arhitecților din România subliniază importanța cunoașterii tehnicilor de prim-ajutor, mai ales în situații critice, cum ar fi un stop cardio-respirator. Capacitatea de a oferi prim-ajutor nu reprezintă doar o competență utilă, ci este esențială pentru contribuția la binele comun. Înțelegerea și stăpânirea acestor tehnici pot face diferența în momente de criză.