Fiul cel mic al campioanei Simona Amânar a avut primul antrenament de gimnastică în sala din Constanța unde a evoluat mama sa.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Simona Amânar, prezentă la ceremonia de botez a Sălii Sporturilor din Constanța

Marea campioană a Constanței, Simona Amânar, a participat recent la ceremonia oficială de „botez“ a Sălii Sporturilor din Constanța, care din 2022 poartă numele ei, însemnând o recunoaștere a meritelor sale în gimnastică, atât pe plan olimpic, cât și mondial și european.

Cu ocazia evenimentului, fosta sportivă a avut ocazia să împărtășească o amintire personală, dezvăluind că, în această vară, fiul ei cel mic, Tudor, a realizat primul său antrenament de gimnastică chiar în sala unde mama sa s-a pregătit ani de zile. „Când am venit la Constanța în august, primul lucru pe care l-am făcut a fost să intru în sala de gimnastică. Tudor a spus doamnei antrenoare, Olimpia Popa: «De astăzi, eu sunt înscris la gimnastică». A venit și a doua zi, și a treia zi, iar până când am plecat de la Constanța, el a continuat antrenamentele în sala în care m-am pregătit și eu”, a declarat Simona Amânar Tabără.

Familia Simonei Amânar și sfaturi pentru tineri sportivi

Simona, împreună cu soțul ei, Cosmin Tabără, are trei copii: Alex, fetița Ștefania Teodora și mezinul Tudor. În cadrul ceremoniei, campioana a oferit un mesaj de încurajare pentru tineri, subliniind importanța perseverenței în sport. „Un eșec nu trebuie să te doboare. Trebuie să demonstrezi că ești bună în ceea ce faci și să uiți ce s-a întâmplat. După un prim eșec, instinctul este să renunți, dar eu cred că lucrurile pot sta diferit dacă îți dorești să continui și să arăți lumii că poți mai mult. Am avut momente în cariera mea în care am vrut să renunț, dar cei din jurul meu m-au susținut și m-au motivat să continui”, a adăugat ea.

Simona a menționat că a renunțat doar atunci când nu a mai rezistat fizic, subliniind că gimnastica este un sport ce se începe devreme și se termină tot devreme.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *