Șapte sturioni au fost găsiți de polițiștii de frontieră din județul Tulcea.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Acțiune de prevenire a braconajului piscicol pe litoralul Mării Negre

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au desfășurat recent o acțiune menită să prevină și să combată braconajul piscicol în marea teritorială. În urma acestei acțiuni, au fost descoperite 1.000 de metri de plase ilegale, în care se aflau capturate șapte exemplare de sturion.

Pe data de 8 octombrie 2024, echipele de polițiști de frontieră din Grupul de Nave Sulina, alături de colegii lor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, au realizat o operațiune pe litoralul Mării Negre. Aceasta a avut ca scop identificarea și eliminarea echipamentelor de pescuit ilegale, rezultatul acțiunii fiind descoperirea unor plase din fir textil și naylon, care totalizau o lungime de 1.000 de metri.

Sturionii capturați au fost eliberați în mediul natural, iar plasele au fost confiscate și introduse în evidențele Gărzii de Coastă pentru a fi folosite ca probe în cadrul anchetei. Autoritățile competente continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele și persoanele implicate în aceste activități ilegale, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *