Consiliul Superior al Magistraturii a luat o decizie importantă privind un judecător de la Judecătoria Constanța.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Decizia Consiliului Superior al Magistraturii privind judecătorul Davidencu Răzvan Vladimir

În cadrul ședinței publice din 9 octombrie 2024, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să respingă cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de judecătorul Davidencu Răzvan Vladimir, de la Judecătoria Constanța, considerând-o neîntemeiată. Această cauză a fost legată de abaterile disciplinare stipulate în art. 271 lit. g) teza I, lit. j), lit. q) teza I și lit. s) teza a II-a din Legea nr. 303/2022, care reglementează statutul judecătorilor și procurorilor.

Consiliul a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva lui Davidencu Răzvan Vladimir, aplicându-i sancțiunea disciplinară de „excludere din magistratură” pentru săvârșirea abaterilor menționate anterior. Decizia a fost luată în conformitate cu art. 273 alin. (1) lit. f) din aceeași lege, iar judecătorul are dreptul de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Contextul acțiunii disciplinare

Judecătorul Răzvan Vladimir Davidencu a fost din nou în atenția Secției pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în luna iunie 2024, în urma unei acțiuni disciplinare inițiate de Inspecția Judiciară. Această acțiune viza un dosar din 2024, în care erau investigate abaterile disciplinare prevăzute de aceleași articole din Legea nr. 303/2022.

Printre abaterile disciplinare investigate se numără nerespectarea repetată a dispozițiilor legale privind soluționarea cu celeritate a cauzelor, întârzierea lucrărilor din motive imputabile, absențele nemotivate de la serviciu, neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești și exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *