Podul suspendat de la Brăila va fi asfaltat din nou, la un an de la inaugurare.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Asfaltare pe Podul Suspendat de la Brăila

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, inaugurat pe 6 iulie 2023, a intrat pentru a patra oară în proces de asfaltare. Constructorul a anunțat că va utiliza o nouă rețetă de mixturi bituminoase, adaptată specificului acestui pod, care este unic în România.

Circulația a fost deviată începând cu 9 octombrie, pe banda 1 de rulare pentru ambele sensuri, pentru a permite desfășurarea lucrărilor de reasfaltare, conform informațiilor furnizate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău. Lucrările de asfaltare sunt în curs de desfășurare pe Podul de la Brăila, pe DN2S, între kilometrii 4+500 și 6+600, în sensul Tulcea către Brăila. Devierea traficului va avea loc de la km 7+000 pe Calea 2 la Calea 1, revenind pe Calea 2 la km 3+000.

În timpul lucrărilor, circulația rutieră se va desfășura în ambele sensuri, cu o restricție de viteză de 30 km/h. Se estimează că lucrările de asfaltare vor dura șase zile, iar semnalizarea va fi realizată cu balize direcționale și lămpi intermitente de culoare galbenă pe timpul nopții.

Podul suspendat peste Dunăre este cel mai mare de acest tip construit vreodată în România și al treilea ca dimensiune din Europa. Acesta reprezintă ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră. La scurt timp după inaugurare, au fost raportate primele probleme legate de asfalt, care a prezentat deformații.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *