Fosta judecătoare din cazul Vlad Pascu a fost suspendată din funcție pentru o perioadă de trei luni, iar un alt judecător se confruntă cu riscul excluderii definitive din cauza abaterilor comise.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Judecători sancționați disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii a decis sancționarea disciplinară a doi judecători de la Judecătoria Constanța, ca urmare a unor abateri în exercitarea actului de justiție, la solicitarea Inspecției Judiciare.

Suspensia judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu

Ioana Ancuța Popoviciu, fostă judecătoare în dosarul lui Vlad Pascu și ulterior transferată la Judecătoria Constanța, a primit o sancțiune de suspendare din profesia de magistrat pentru o perioadă de trei luni. Aceasta a fost rezultatul unei anchete desfășurate de Inspecția Judiciară. În decizia CSM se menționează că a fost admisă acțiunea disciplinară formulată împotriva sa, sancțiunea fiind aplicată conform prevederilor legale. De asemenea, Popoviciu are dreptul de a face recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Excluderea judecătorului Davidencu Răzvan Vladimir

Într-un alt caz, Davidencu Răzvan Vladimir a fost sancționat cu excluderea din magistratură. Acesta a fost acuzat de Inspecția Judiciară pentru absențe frecvente și nemotivate de la serviciu, ceea ce a afectat activitatea instanței. CSM a admis acțiunea disciplinară formulată împotriva sa, aplicând sancțiunea conform legislației în vigoare. De asemenea, Davidencu are dreptul de a contesta decizia în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Posibilitatea de recurs

În ambele situații, judecătorii au opțiunea de a face recurs împotriva hotărârilor luate de Consiliul Superior al Magistraturii, conform reglementărilor legale existente.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *