Repatrierea unui nou grup de 58 de cetățeni români și membri de familie în situații vulnerabile din Liban.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Ministerul Afacerilor Externe și Ambasada României în Liban, în contact cu cetățenii români

În contextul intensificării conflictului din Orientul Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, pe 9 octombrie 2024, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale (MApN) și altor instituții, a avut loc o nouă repatriere a 58 de persoane aflate în situații vulnerabile. Acestea sunt cetățeni români și membri de familie de gradul I, majoritatea fiind femei și copii, dar și persoane cu probleme medicale, care se aflau în zone cu risc maxim. Repatrierea s-a realizat cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

Persoanele evacuate au beneficiat de asistență din partea personalului Ambasadei României la Beirut, precum și de două echipe consulare mobile din cadrul Unității de reacție rapidă a MAE, care s-au ocupat de eliberarea documentelor de călătorie și de îndeplinirea formalităților necesare îmbarcării. De asemenea, au fost efectuate demersuri pentru a asigura realizarea zborului în condiții de siguranță, în colaborare cu autoritățile locale.

La sosirea în România, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor oferi asistență cetățenilor români și membrilor lor de familie, în cooperare cu organizații neguvernamentale și Primăria București. Până în prezent, un număr total de 270 de cetățeni români și membri de familie au fost evacuați din Liban.

MAE și Ambasada României în Liban continuă să rămână în contact constant cu cetățenii români și familiile acestora care s-au înregistrat la misiunea diplomatică. De asemenea, MAE reiterează faptul că este în vigoare un avertisment de călătorie de nivel maxim pentru întreaga țară, recomandând cetățenilor români să evite orice călătorie în Liban, și încurajează înregistrarea prezenței la ambasadă pentru a facilita acordarea protecției consulare.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *