Ianis Hagi a primit o brățară personalizată din partea echipei naționale. Cine i-a făcut acest cadou?

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Ianis Hagi, convocat din nou la echipa națională

Ianis Hagi, mijlocașul echipei scoțiene Glasgow Rangers, a fost convocat pentru meciurile naționalei României din Liga Națiunilor, având la activ 41 de selecții și 5 goluri în tricoul tricolor. Selecționerul Mircea Lucescu a inclusu-l în lotul pentru confruntările cu Cipru, programat pe 12 octombrie 2024, și cu Lituania, pe 15 octombrie 2024.

Performanțe recente la club

Recent, Ianis Hagi a revenit la prima echipă a lui Glasgow Rangers, fiind utilizat în meciul de campionat împotriva lui St. Johnstone, în care echipa sa a câștigat cu 2-0. Hagi a intrat pe teren în minutul 46 și a contribuit la al doilea gol printr-o pasă decisivă, însă a fost eliminat în minutul 82, primind cartonașul roșu pentru un fault.

Suporterii și pregătirile pentru meciuri

În cadrul cantonamentului naționalei, suporterii au avut ocazia să interacționeze cu jucătorii, aducând cadouri echipei. Ianis a primit o brățară personalizată cu numele său din partea unui tânăr fan, gest care subliniază legătura specială dintre jucători și susținători.

Convocarea altor jucători de la Farul Constanța

Farul Constanța are doi jucători în lotul național: Denis Alibec și Victor Dican. Dican a fost chemat în locul lui Adrian Șut, accidentat. Adrian Șut a prezentat o problemă medicală la sosirea în cantonament, iar după un control medical, a fost decis că nu se va recupera la timp pentru meciurile din Liga Națiunilor. Victor Dican, în vârstă de 23 de ani și fost internațional U21, se află la prima convocare pentru echipa națională de seniori.

Alte convocări la naționalele de juniori

Pe lângă Alibec și Dican, alți 12 jucători de la Farul Constanța sunt implicați în acțiuni internaționale în luna octombrie, reprezentând diverse categorii de vârstă. Printre aceștia se numără:

Under-21

Convocat: Gabriel Dănuleasă

Perioada: 5-15 octombrie 2024

Acțiunea: Meciuri de calificare pentru EURO U21, cu Muntenegru U-21 (11 octombrie) și Elveția U-21 (15 octombrie).

Under-20

Convocat: Eduard Radaslavescu

Perioada: 5-14 octombrie 2024

Acțiunea: Meci în Elite League U-20 cu Cehia (10 octombrie) și amical cu Elveția U-20 (14 octombrie).

Under-19

Convocați: Ionuț Cercel, Alexandru Stoian, Iustin Doicaru

Perioada: 5-15 octombrie 2024

Acțiunea: Turneu pregătitor pentru Campionatul European U-19, cu meciuri în Buftea și Mogoșoaia împotriva Norvegiei U-19 (9 octombrie), Germaniei U-19 (12 octombrie) și Spaniei U-19 (15 octombrie).

Under-18

Convocat: John Dumitra

Perioada: 5-15 octombrie 2024

Acțiunea: Participare la Turneul celor 4 Națiuni în Portugalia, cu meciuri împotriva Spaniei U-18 (10 octombrie) și Portugaliei U-18.

Convocări pentru echipele naționale de fotbal U-17 și U-16

În perioada 5-14 octombrie 2024, echipa națională Under-17, formată din jucători născuți după 1 ianuarie 2008, se va pregăti la Buftea. Convocații pentru această acțiune sunt Costyn Gheorghe, Ianis Podoleanu și Ianis Avrămescu. Stagiul de pregătire se va încheia cu două meciuri de verificare împotriva selecționatei din Muntenegru, programate pentru 12 și 14 octombrie 2024.

Pregătiri pentru echipa Under-16

În aceeași perioadă, între 5 și 13 octombrie 2024, echipa națională Under-16, care include jucători născuți după 1 ianuarie 2009, va desfășura un stagiu de pregătire tot la Buftea. Convocații pentru această echipă sunt Alexandru Goncear, Alexandru Telehoi și Darius Tripon. Activitățile din cadrul acestui stagiu se vor încheia cu două meciuri de testare împotriva selecționatei Republicii Moldova, programate pentru 11 și 13 octombrie 2024.

Etichete:
Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *