Fostul arbitru Constantin Frățilă intenționează să dezvolte clădiri cu zece etaje pe terenul fostelor depozite COMCM.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Proiectul de dezvoltare a unui ansamblu rezidențial pe amplasamentul depozitelor COMCM avansează

Constantin Frățilă a primit undă verde pentru continuarea proiectului său de dezvoltare a unui ansamblu rezidențial pe terenul fostelor depozite COMCM. Recent, autoritatea de mediu a validat raportul de mediu, emitând avizul necesar pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Conform informațiilor furnizate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța, dezvoltarea acestui proiect nu va afecta zone de patrimoniu sau arii de protecție hidrologică. Terenul este situat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 144, Lot 1, în municipiul Constanța.

Anul trecut, clădirile existente pe acest teren au fost demolate. Înainte de a începe construcția unor blocuri cu până la zece etaje, sedii administrative, spații comerciale, parcaje și unități de învățământ, este necesară elaborarea unui PUZ.

Planul Urbanistic Zonal va analiza o suprafață de 32,26 hectare, având ca scop actualizarea reglementărilor urbanistice pentru terenurile cu numerele cadastrale 257543, 257544 și 255951, care totalizează 185.877 mp, precum și pentru celelalte terenuri incluse în zona de studiu. PUZ-ul va facilita, ulterior, dezvoltarea noilor funcțiuni pe terenurile reglementate.

Zona supusă analizei PUZ este propusă pentru a fi împărțită în patru zone de reglementare:

  • ZR1 – zonă cu clădiri P – P+2E, destinată showroom-urilor, supermarketurilor, comerțului, serviciilor, birourilor și sediilor administrative;
  • ZR2 – zonă mixtă cu construcții P+10E, destinată serviciilor de turism, sănătate, înfrumusețare, comerț, birouri, învățământ, parcaje și locuințe colective;
  • ZR3 – zonă mixtă cu construcții P+10E, destinată serviciilor de proximitate, precum cabinete de avocatură și mediere, servicii de înfrumusețare, profesii liberale, parcaje și locuințe colective;
  • ZRV – zonă dedicată spațiilor verzi, parcurilor, locurilor de joacă și plantațiilor de aliniament.

Zona studiată este caracterizată prin prezența halelor industriale, multe dintre ele fiind dezafectate sau în stare avansată de degradare, situate în apropierea Bulevardului Aurel Vlaicu. Această zonă industrială a început să fie reconvertită în ultimii ani pentru a permite dezvoltarea de locuințe, comerț și servicii.

Investitorul susține că dezvoltarea de noi locuințe și centre comerciale va avea un impact pozitiv atât din punct de vedere social, cât și economic, generând locuri de muncă în cadrul centrelor comerciale propuse.

COMCM SA a fost înființată pe 20 februarie 1991, având sediul pe Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 144 din Constanța. Administratorii companiei sunt Bogdan Nicolae Roșu, Gabriel Alexe și George Cosmin Stancu. Acționarii principali sunt Constantin Frățilă, cu 33% din acțiuni, și SIF Transilvania, cu 57%. În anul 2023, compania a raportat o cifră de afaceri de 69.054.128 lei, un profit de 8.471.010 lei și datorii în valoare de 296.109 lei, având un angajat.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *