Un proiect de lege pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale a fost aprobat de Senat.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Proiect legislativ pentru îmbunătățirea eficienței energetice a blocurilor de locuințe

Un nou proiect legislativ destinat creșterii performanței energetice a blocurilor de locuințe a fost aprobat recent în Senatul României. Acest act normativ urmează să fie discutat la Camera Deputaților, care va lua decizia finală.

Conform proiectului, se aduc modificări Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2009, care reglementează eficiența energetică a blocurilor de locuințe. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 155 din 12 martie 2009, și a fost aprobat cu modificări prin Legea nr. 158/2011, având ulterior diverse completări.

Printre modificările propuse se numără faptul că autoritățile administrației publice locale pot oferi, la cererea asociațiilor de proprietari, finanțare pentru lucrările de izolare termică. Aceasta se va realiza în baza unei hotărâri a consiliului local sau a Consiliului General al Municipiului București, în limita fondurilor alocate anual pentru acest scop. Finanțarea va acoperi cheltuielile corespunzătoare cotei de contribuție a proprietarilor sau asociațiilor, cu posibilitatea recuperării sumelor, conform anumitor condiții stabilite în legislație.

Pentru ca acest proiect să intre în vigoare, este necesară adoptarea sa de către Camera Deputaților, urmată de promulgarea prin decret prezidențial și publicarea în Monitorul Oficial.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *