Dumitru Jeanu a obținut validarea pentru al doilea mandat de primar al comunei Costinești.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Judecătoria Mangalia validează mandatul lui Dumitru Jeanu ca primar

Judecătoria din Mangalia a confirmat recent noul mandat al lui Dumitru Jeanu în calitate de primar al comunei Costinești. Această validare vine în urma alegerilor locale desfășurate în vara acestui an, unde scrutinul a fost reluat din cauza unor nereguli semnalate în procesul electoral. În cele din urmă, Dumitru Jeanu a fost reconfirmat în funcție.

Decizia instanței a fost pronunțată în cadrul unei ședințe recente, în care s-a admis cererea formulată de Jeanu. Hotărârea stipulează: „Admite cererea formulată de petentul Jeanu Dumitru. Dispune validarea mandatului petentului Jeanu Dumitru, de primar al comunei Costinești, județul Constanța, conform rezultatului alegerilor locale din anul 2024, desfășurate pe 07.07.2024.” Instanța a ordonat comunicarea acestei decizii Prefectului Județului Constanța și Secretarului General al Comunei Costinești, care au obligația de a aduce hotărârea la cunoștința publicului prin afișare la sediul unității respective, în termen de maxim 24 de ore.

De asemenea, există posibilitatea de apel la Tribunalul Constanța, pentru cei interesați, în termen de două zile de la publicarea deciziei. Pronunțarea a avut loc în camera de consiliu pe data de 07.10.2024.

Dumitru Jeanu a fost declarat câștigător în urma rezultatelor parțiale ale alegerilor din 9 iunie, având un avantaj de un vot în fața contracandidatului său, Gheorghe Mechenici. Partidul Național Liberal (PNL) a contestat rezultatul, iar contestația a fost admisă, ceea ce a dus la renumărarea voturilor. În urma acestui proces, au fost găsite încă două voturi în favoarea PNL, dar au fost descoperite și buletine de vot fără ștampila de control, ceea ce a generat confuzii.

În cele din urmă, s-a decis anularea scrutinului inițial și reluarea alegerilor, în urma cărora Dumitru Jeanu a reușit să obțină victoria.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *