O nouă medalie pentru România! Mihaela Cambei, la haltere

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 10

0:00 România Cucerește Opt Medalii la Jocurile Olimpice Paris 2024 România a obținut opt medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce Mihaela Cambei a câștigat argintul la haltere, la categoria 49 kg, cu un total de 205 kg ridicați. Performanța Mihaelei Cambei în Finala Olimpică Sportiva română a demonstrat un joc al […]

0:00

România Cucerește Opt Medalii la Jocurile Olimpice Paris 2024

România a obținut opt medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce Mihaela Cambei a câștigat argintul la haltere, la categoria 49 kg, cu un total de 205 kg ridicați.

Performanța Mihaelei Cambei în Finala Olimpică

Sportiva română a demonstrat un joc al nervilor impresionant în finala olimpică. Mihaela a început competiția la stilul smuls cu o greutate de 89 kg, fiind atentă la mișcările adversarelor și reușind să își ajusteze strategia în favoarea sa. A continuat cu o încercare de 91 kg, iar chinezoaica Hou a ratat la 93 kg, rămânând cu 89 kg ridicate. Cu încredere, Mihaela a încercat 93 kg, reușind să se plaseze pe primul loc la acest stil, moment în care strigătul ei a stârnit bucuria suporterilor români. Pe locul trei în acest stil s-a situat indianca Saikhom, cu 88 kg.

Competiția la Aruncat

La proba de aruncat, Mihaela a intrat în competiție cu 106 kg, fără probleme. Rivalitatea a fost acerbă, iar chinezoaica a început cu 110 kg. Mihaela a replicat cu aceeași greutate, iar indianca a reușit să ridice 111 kg din a doua încercare. Medaliile au fost hotărâte în ultima rundă, când tailandeza Khambao a încercat disperat 112 kg, iar Mihaela nu era încă sigură de medalia sa. Cu toate acestea, Cambei a intrat din nou în competiție cu 112 kg, reușind să ridice greutatea. Indianca a ratat la 114 kg, iar tailandeza a reușit să ridice 114 kg. Chinezoaica Hou a solicitat 117 kg pentru a obține aurul, dar a ratat această încercare. În final, Hou a reușit să ridice 117 kg, iar Mihaela Cambei a devenit vicecampioană olimpică, în timp ce bronzul a fost câștigat de tailandeza Khambao. Diferența dintre aur și argint a fost de doar 1 kg.

Un Parcurs Impresionant

Declarată anul trecut cea mai bună halterofilă a Europei, Mihaela Cambei a avut prima sa participare la o competiție olimpică. Aceasta se alătură palmaresului său impresionant, care include o medalie de bronz la Jocurile Olimpice pentru tineret de la Buenos Aires (2018), șase titluri europene și două medalii la Campionatele Mondiale.

România Mândră de Performanțele Sale

Performanța Mihaelei este cu adevărat remarcabilă. România este mândră de tine, Mihaela! Felicitări antrenorilor, echipei tehnice și Federației Române de Haltere pentru sprijinul acordat!

Medaliile României la Jocurile Olimpice Paris 2024

Până în prezent, România a obținut trei medalii de aur, patru de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Distribuie acest articol