Noi informații de la Olimpiadă: Îngrijorări legate de abuzul asupra cailor.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 13

0:00 Probleme de bunăstare a cailor la Jocurile Olimpice Organismul de conducere ecvestru (FEI), responsabil de competițiile de călărie olimpică de la Versailles, a identificat fotografii cu cai având limbi albastre, un semn al lipsei de oxigen în timpul evenimentului de dresaj, a declarat marți medicul veterinar șef al organizației. Incidentul Charlotte Dujardin Îngrijorările legate […]

0:00

Probleme de bunăstare a cailor la Jocurile Olimpice

Organismul de conducere ecvestru (FEI), responsabil de competițiile de călărie olimpică de la Versailles, a identificat fotografii cu cai având limbi albastre, un semn al lipsei de oxigen în timpul evenimentului de dresaj, a declarat marți medicul veterinar șef al organizației.

Incidentul Charlotte Dujardin

Îngrijorările legate de bunăstarea cailor sunt intens discutate în cadrul Jocurilor Olimpice, în contextul unui incident recent care a implicat-o pe sportiva britanică Charlotte Dujardin. Acesta a generat dezbateri etice și neliniști cu privire la viitorul sportului. Dujardin, cu șase medalii olimpice la activ, a fost suspendată provizoriu pe 27 iulie, după ce au fost difuzate imagini în care se observă cum își biciuie calul în timpul antrenamentului. Medicii veterinari din cadrul FEI au analizat fotografiile realizate de un fotograf al organizației, constatând că unele dintre ele, făcute în timpul Marelui Premiu de dresaj, ilustrează scene care ridică semne de întrebare cu privire la protecția animalelor.

„Îngrijorarea principală din acele imagini a fost reprezentată de limbile albastre, care sunt probabil rezultatul unei tensiuni excesive a frâielor”, a explicat Akerstrom. El a adăugat că utilizarea căpăstrelor duble, care sunt obligatorii în competițiile de dresaj de nivel înalt, contribuie la reducerea aportului de oxigen la nivelul limbii, provocând astfel „durere sau disconfort inutil”. Diverse organizații pentru drepturile animalelor, inclusiv PETA, au criticat călăreții pentru utilizarea căpăstrului dublu.

Urmările scandalului

În urma acestui scandal, FEI nu a impus măsuri disciplinare, iar constatările efectuate nu vor influența rezultatele competiției de dresaj. Veterinarii organizației au informat juriul competiției, care a convocat călăreții implicați pentru a discuta aceste aspecte. După incidentul Dujardin, FEI, cu sediul în Elveția, a asigurat că va adopta o atitudine fermă în privința bunăstării animalelor la Versailles. O revizuire a fotografiilor a fost realizată pentru prima dată cu un accent special pe bunăstarea cailor.

Anterior, oficialii FEI au sancționat un călăreț brazilian pentru o hiperflexie controversată a gâtului și au descalificat unii cai care prezentau sângerări minore în timpul Jocurilor Olimpice.

Distribuie acest articol