Un antreprenor renumit va restaura Vila Regnier din Zona Peninsulară.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 12

0:00 Reabilitarea Vilei Regnier – Un Nou Pas Spre Restaurare O clădire istorică importantă din Peninsulă, cunoscută sub numele de Vila Regnier (fostul Hotel Francez), va beneficia de lucrări de reabilitare. Această vilă a servit, în trecut, ca adăpost pentru persoanele fără locuință. Recent, imobilul a fost achiziționat de societatea Aries Logistic, care a obținut, […]

0:00

Reabilitarea Vilei Regnier – Un Nou Pas Spre Restaurare

O clădire istorică importantă din Peninsulă, cunoscută sub numele de Vila Regnier (fostul Hotel Francez), va beneficia de lucrări de reabilitare. Această vilă a servit, în trecut, ca adăpost pentru persoanele fără locuință. Recent, imobilul a fost achiziționat de societatea Aries Logistic, care a obținut, în 2022, certificatul de urbanism și autorizația de construire necesare pentru reabilitarea și consolidarea clădirii. În prezent, clădirea este acoperită cu un mesh, indicând că proprietarul se pregătește pentru începerea lucrărilor.

Documentația Necesara pentru Reabilitare

Adrian Popescu, prin intermediul firmei pe care o conduce, a obținut toate documentele necesare pentru reabilitarea clădirii situate pe strada Remus Opreanu nr. 1 bis, în fosta Piață Basarabi. Aceste autorizații vizează lucrări de intervenție urgentă pentru consolidarea, repararea și asigurarea siguranței imobilului, care are un regim de înălțime S+D+P+2E+M, conform expertizei tehnice și reglementărilor din Legea 50/1991. Autorizația de construire nr. 1.108 și Certificatul de urbanism nr. 3.217, ambele datate 13 decembrie 2022, permit realizarea acestor lucrări timp de 24 de luni.

Istoria Vilei Regnier

Vila Regnier a fost construită de un francez pe nume Regnier, la sfârșitul secolului XIX, iar construcția a fost finalizată la începutul secolului XX, având un stil neoclasic predominant. În perioada interbelică, hotelul a fost renovat, ulterior fiind confiscat de regimul comunist și utilizat ca birouri pentru diverse instituții de stat. După o perioadă, imobilul a fost redobândit de moștenitorii legali.

Ultima renovare a clădirii a avut loc în perioada interbelică, când a fost dotată cu electricitate, băi și alte facilități moderne. Hotelul, considerat de lux, era deschis pe tot parcursul anului și devenise un loc de întâlnire pentru elita vremii.

File de Istorie

„Hotelul Regnier, așa cum a fost numit inițial, a fost construit de un francez pe nume Regnier, ulterior fiind cumpărat de un domn care a câștigat și pierdut totul în jocurile de cărți, Husser. Deși hotelul a rămas în familia acestuia o perioadă, după un timp a fost preluat de alți antreprenori și a fost cunoscut o vreme ca Hotelul Husser.”

„Din această distinsă familie a făcut parte și soția lui Corneliu Coposu, constănțeancă, care a copilărit la Vila Regnier.”

„Acest hotel, construit în stil neoclasic, era locul preferat al marilor personalități, având o bucătărie franceză renumită. Hotelul era cunoscut pentru vinurile sale alese și pentru clientela sa de elită, păstrându-și renumele mult timp. Din păcate, acum este o ruină, pe malul mării, care nu mai amintește de frumusețea sa arhitecturală.”

Personalități Găzduite de Hotel

Hotelul a fost un loc de întâlnire pentru multe personalități marcante, inclusiv Iuliu Maniu și Corneliu Coposu, fiind un simbol al unei epoci de eleganță și rafinament.

Transformarea Clădirii și a Pieței Basarab din Constanța

Recent, clădirea situată pe strada care se numea Piața Basarab a suferit o schimbare semnificativă în regimul de funcționare, devenind o clădire administrativă. Această modificare are ca rezultat dispariția denumirii Pieței Basarab de pe harta orașului Constanța.

Reabilitarea Clădirii de către Aries Logistic

Compania care va reabilita această clădire este Aries Logistic. Aceasta a fost înființată pe 1 februarie 2007 și a început să funcționeze din 7 februarie același an, având sediul pe Bulevardul Mamaia nr. 175 din Constanța. Adrian Popescu este unic administrator și asociat al firmei.

Performanțele Financiare ale Aries Logistic

În anul 2023, Aries Logistic a raportat o cifră de afaceri de 130.313.988 de lei, având un profit de 9.041.196 de lei și datorii în valoare de 27.238.766 de lei. Compania are în prezent 20 de angajați.

Adrian Popescu și Implicările Sale în Afaceri

Adrian Popescu este asociat și în alte firme, printre care Seal Express Logistic, Aries Shipping Agency, Transterra Logistic, Global Contractors, Benemar Maritime Services, Apollo Cargo Services LTD, Container Network Agency, Aries Interlink și Asa Properties.

Proiectul Imobiliar „Rosseti Resort”

În Zona Peninsulară, Adrian Popescu dezvoltă proiectul imobiliar „Rosseti Resort”, situat vizavi de monumentul istoric Templul Israelit (Sinagoga Mare). Deși inițial a planificat renovarea unei vechi vile cu arhitectură mediteraneană, rezultatul a fost construirea unui bloc în spatele clădirii interbelice.

Distribuie acest articol