Realizările Centrului de Inovare Comunitară „Ivan Patzaichin” din Mila 23, județul Tulcea, atrag peste 12.000 de vizitatori în 2023.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Centrul de Inovare Comunitară „Ivan Patzaichin” Atras de Peste 12.000 de Vizitatori în 2023

În acest an, Centrul de inovare comunitară „Ivan Patzaichin” din satul Mila 23, situat în Delta Dunării, a înregistrat peste 12.000 de vizitatori, consolidându-se ca unul dintre cele mai atrăgătoare puncte turistice din județul Tulcea.

Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației „Ivan Patzaichin-Mila 23”, a declarat că numărul semnificativ de vizitatori înregistrați oficial de la deschiderea centrului, la sfârșitul lunii mai, este considerat un real succes. „Am avut peste 12.000 de vizitatori în lunile iunie, iulie și august, ceea ce este, credem noi, o realizare notabilă. Deși am dezvoltat o aplicație online pentru acces, utilizarea ei a fost limitată. Nu am conditionat accesul de rezervarea online, dorind să evaluăm cât de eficientă este aplicația”, a explicat Frolu.

Planuri pentru Viitor

În contextul unei scăderi preconizate a numărului vizitatorilor în sezonul rece, centrul din Mila 23 se va concentra pe programe educaționale și pe pregătirea sezonului estival din 2025. Teodor Frolu a menționat că, începând cu anul următor, muzeul va introduce o serie de evenimente, inclusiv o stagiune de muzică tradițională lipovenească, creată în colaborare cu un grup de femei din comunitate. Aceste activități vor complementa programul de vizitare și vor adăuga o dimensiune culturală mai puțin comercială turismului din zonă.

Programe Educaționale și Activități Comunitare

Centrul de inovare comunitară „Ivan Patzaichin” a inițiat diverse programe educaționale, printre care se numără un proiect destinat elevilor din Delta Dunării, care vor crea eco-monografii ale localităților. De asemenea, în parteneriat cu fundația Orange, a fost lansată Academia online Supercoders, dedicată copiilor cu vârste între 10 și 14 ani.

Muzeul „Ivan Patzaichin”, situat pe locul unde a crescut marele campion olimpic la canoe, este un turn-observator de 18 metri înălțime, care ilustrează viața acestuia. În clădirile adiacente, se desfășoară activități menite să sprijine dezvoltarea comunităților din Delta Dunării. Acesta este singurul muzeu privat din județul Tulcea și, conform raportului de activitate pentru 2023 al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, se preconizează că va figura printre primele instituții muzeale din județ în ceea ce privește numărul de vizitatori.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *