Nava Școală „Mircea” revine în portul Constanța.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 14

0:00 Nava-școală „Mircea” Revine în Portul Militar Constanța Astăzi, 8 august, la ora 10.00, nava-școală „Mircea” se întoarce în portul militar Constanța, după un marș internațional de instrucție ce a durat șase săptămâni, desfășurat în Marea Neagră și Marea Mediterană. La bordul acestei nave se află 86 de studenți de la Academia Navală „Mircea cel […]

0:00

Nava-școală „Mircea” Revine în Portul Militar Constanța

Astăzi, 8 august, la ora 10.00, nava-școală „Mircea” se întoarce în portul militar Constanța, după un marș internațional de instrucție ce a durat șase săptămâni, desfășurat în Marea Neagră și Marea Mediterană.

La bordul acestei nave se află 86 de studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, dar și opt studenți străini provenind de la academii navale partenere din țări precum Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania și Turcia, conform unui comunicat emis de Ministerul Apărării Naționale.

Detalii despre Marșul Internațional

Nava-școală „Mircea” a plecat din portul militar Constanța pe 26 iunie. Pe parcursul marșului, nava a efectuat escală în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franța), Palermo (Italia) și Bodrum (Turcia), parcurgând în total peste 3.400 de mile marine.

Participanți la Primirea Navei

La întoarcerea navei, sunt prezenți oficiali importanți, inclusiv premierul României, Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Panait Mihai, precum și ÎPS Teodosie.

Distribuie acest articol