O șoferiță a primit o condamnare în urma unui accident fatal, după ce procurorii inițial închiseră cazul.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Femeie condamnată cu suspendare pentru ucidere din culpă

Recent, o femeie a primit o pedeapsă cu suspendare la Judecătoria Constanța, într-un caz de ucidere din culpă deschis în 2017. Incidentul a avut loc în urma unui accident rutier soldat cu decesul unui pieton care traversa printr-un loc nepermis. Inițial, procurorii au clasat cauza, considerând că vina aparținea în totalitate pietonului, o femeie de peste 60 de ani. Totuși, o expertiză ulterioară a dus la redeschiderea dosarului.

În seara zilei de 10 mai 2017, Roxana C. conducea un automobil marca Mercedes Benz și a virat stânga pe strada Mircea cel Bătrân, lovind o femeie de 68 de ani care traversa strada în mod neregulamentar, ieșind printre mașinile parcate. Accidentul s-a petrecut în fața hotelului Sport. Victima a fost transportată de urgență la spital, unde a decedat după două zile din cauza traumelor suferite.

În urma acestui incident, șoferița a fost investigată pentru ucidere din culpă. Pe 26 martie 2021, procurorii au hotărât clasarea cazului, determinând că pietonul a fost singurul vinovat. Totuși, rudele victimei au contestat această decizie, iar cazul a fost redeschis la Judecătoria Constanța.

Medicii legiști au stabilit că moartea victimei a fost violentă, iar o expertiză tehnică efectuată pe 2 mai 2018 a arătat că responsabilitatea accidentului revenea în principal victimei, care nu s-a asigurat înainte de a traversa. În contrast, un expert propus de familia victimei a susținut că femeia a început traversarea cu câteva secunde înainte ca automobilul să ajungă în intersecție, sugerând astfel o culpă parțială și a șoferiței, care nu a respectat obligația de a se asigura înainte de a schimba direcția de mers.

În urma opiniei exprimate de cei doi experți, s-a decis realizarea unei expertize criminalistice, concluzionându-se că accidentul ar fi putut fi evitat atât de către șoferiță, cât și de victimă, ambele având o parte din vină. Raportul a menționat că vehiculul nu a pornit de la o viteză zero, ci s-a deplasat într-o mișcare uniform accelerată, fără a se opri la indicatorul de oprire.

La finalul procesului, Roxana C. a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Instanța a dispus, de asemenea, ca societatea de asigurare să plătească diverse despăgubiri civile rudelor victimei. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *