Andreea Ana din Mangalia a abandonat competiția pentru medalii, deși a participat cu o accidentare gravă!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 11

0:00 Andreea Ana se retrage din competiția olimpică de lupte Andreea Ana a fost eliminată din competiția olimpică feminină de lupte la categoria 53 kg, după ce a fost învinsă cu 0-11 în meciul de recalificare de către Hyo Gyong CHOE, sportivă din Republica Populară Coreeană. Originea și parcursul profesional al Andreei Ana Sportiva este […]

0:00

Andreea Ana se retrage din competiția olimpică de lupte

Andreea Ana a fost eliminată din competiția olimpică feminină de lupte la categoria 53 kg, după ce a fost învinsă cu 0-11 în meciul de recalificare de către Hyo Gyong CHOE, sportivă din Republica Populară Coreeană.

Originea și parcursul profesional al Andreei Ana

Sportiva este legitimată la CSA Steaua București și provine din Mangalia, unde a început să practice luptele sub îndrumarea antrenorului Marian Oancea, care a contribuit semnificativ la dezvoltarea sa profesională.

Reacția după meciul de recalificare

După meci, Andreea Ana a fost copleșită de emoții și a ales să nu discute cu jurnaliștii. În schimb, Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte, a oferit declarații despre situația sportivei.

„Nu există o diferență semnificativă între noi și asiatici”, a declarat Pîrcălabu. „Andreea este o sportivă de mare valoare, având în palmares titluri de campioană europeană în anii 2022, 2023 și 2024, dar nu se află în cea mai bună formă. În timpul antrenamentului de joia trecută, a suferit o accidentare serioasă la picior – o ruptură de menisc însoțită de o forțare a ligamentului – și nu a reușit să se recupereze.”

„Trebuie să fim sinceri și să nu căutăm scuze. Federația noastră inspiră respect și onoare, iar indiferent de rezultate, ne menținem capul sus. Ne pare rău că aveam mari așteptări de la Andreea în privința obținerii unei medalii, dar avem speranțe pentru fetele care urmează să concureze, Kriszta Incze (68 kg) și Cătălina Axente (76 kg). Sperăm ca ele să ne onoreze prin performanțele lor”, a concluzionat președintele FRL.

Distribuie acest articol