Incendiu în Portul Midia: un vapor a fost cuprins de flăcări

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 13

0:00 Incendiu în Portul Midia: Intervenția ISU Dobrogea În data de 8 august, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Portul Midia, unde a izbucnit un incendiu pe o navă aflată în reparații. Conform informațiilor inițiale, incidentul a fost semnalat la o ambarcațiune care se află la cheu, în șantierul naval. […]

0:00

Incendiu în Portul Midia: Intervenția ISU Dobrogea

În data de 8 august, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Portul Midia, unde a izbucnit un incendiu pe o navă aflată în reparații. Conform informațiilor inițiale, incidentul a fost semnalat la o ambarcațiune care se află la cheu, în șantierul naval.

La fața locului s-au deplasat 5 mașini de stingere dotate cu apă și spumă, o autoscară, două autospeciale SMURD și o autospecială destinată transportului victimelor multiple. Reprezentanții ISU Dobrogea au declarat: „Intervenim pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o navă. Forțele alocate includ 6 mașini de stingere, o autoscară, 2 autospeciale SMURD și o autospecială pentru transport personal și victime multiple. Colegii noștri au realizat dispozitive de căutare și salvare pentru 4 persoane care ar putea fi surprinse în interior. Misiunea este în desfășurare, și vom reveni cu informații.”

Posibile persoane surprinse în interior

Potrivit IGSU, incendiul se manifestă în zona motoarelor ambarcațiunii aflate în reparație. Din datele preliminare, există posibilitatea ca în interior să fie persoane surprinse. La intervenție au fost alocate 5 mașini de stingere, 2 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transportul personalului și victimelor multiple, precum și o autoscară. Accesul echipamentelor tehnice către locul incidentului se poate realiza pe cale terestră, ambarcațiunea fiind acostată la cheu.

Update: Suplimentări la dispozitivul de intervenție

În cadrul misiunii, dispozitivul de intervenție a fost suplimentat cu o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă și o autospecială de stingere care utilizează praf și azot.

Acțiunile pentru stingerea incendiului continuă, iar autoritățile anunță că informațiile vor fi actualizate pe măsură ce intervenția progresează.

Distribuie acest articol