Evenimente de muzică populară, spectacole de muzică militară și exercițiul naval „Forțele Navale Române 2024” cu ocazia Marinei 2024 la Mangalia

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 16

0:00 Concurs Militar și Evenimente Culturale la Mangalia Forțele Navale pentru Operații Speciale vor organiza, în perioada 13-14 august 2024, un concurs cu premii pe un traseu aplicativ-militar, care se va desfășura pe Plaja Laguna din Mangalia. Această competiție le va oferi participanților oportunitatea de a-și demonstra abilitățile fizice și tactice într-un cadru provocator și […]

0:00

Concurs Militar și Evenimente Culturale la Mangalia

Forțele Navale pentru Operații Speciale vor organiza, în perioada 13-14 august 2024, un concurs cu premii pe un traseu aplicativ-militar, care se va desfășura pe Plaja Laguna din Mangalia. Această competiție le va oferi participanților oportunitatea de a-și demonstra abilitățile fizice și tactice într-un cadru provocator și plin de adrenalină.

Pe 14 august, între orele 19:00 și 20:30, toți cei interesați sunt invitați să participe la un concert de muzică militară, urmat de un spectacol de muzică populară, ce va avea loc în Portul Turistic Mangalia.

Sărbătoarea Zilei Marinei Române

Punctul culminant al acestei săptămâni festive va fi sărbătoarea Zilei Marinei Române, care se va desfășura joi, 15 august, în Portul Turistic Mangalia. Programul va include un exercițiu naval complex intitulat „Forțele Navale Române 2024”, jocuri și concursuri marinărești, o expoziție de tehnică militară și ateliere interactive. Aceste activități sunt programate să aibă loc între orele 10:00 și 14:00, iar seara, de la ora 19:30, evenimentul se va încheia cu un spectacol de muzică populară și retragerea cu torțe a marinarilor militari.

Ceremonie în Memoria Eroilor Marinari

Pe 14 august, între orele 09:00 și 11:00, va avea loc o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Marinarului și Constructorului Naval din Portul Turistic Mangalia, dedicată memoriei eroilor marinari. Această ceremonie va aduce un omagiu celor care și-au dedicat viața apărării și dezvoltării marinei.

Activități Culturale și Distracție în Mangalia

În perioada 10-15 august 2024, Mangalia va găzdui o serie de activități culturale în cadrul săptămânii spiritualității marinărești. Aceste activități se vor desfășura la Cercul Militar și la Muzeul Marinei. Reprezentanții OMD Mangalia îndeamnă toți vizitatorii să se alăture acestei sărbători, care va include demonstrații de sărituri cu parașuta, antrenamente cu Forțele pentru Operații Speciale Române în cadrul BOOTCAMP 24, jocuri marinărești și multe altele, promițând o experiență memorabilă la Marea Neagră în vara anului 2024.

Portul Turistic Mangalia: Evenimente de sărbătoare marinărească

Portul Turistic Mangalia va găzdui un eveniment deosebit, dedicat spiritualității marinărești, în cadrul căruia se va desfășura exercițiul naval „Forțele Navale Române 2024”. Acest eveniment va include jocuri și concursuri marinărești, o expoziție de tehnică militară și ateliere interactive, programate să aibă loc între orele 10:00 și 14:00. Seara se va încheia cu un spectacol de muzică populară, programat să înceapă la ora 19:30, urmat de retragerea cu torțe a marinarilor militari, promițând un final deosebit de solemn și impresionant.

Calendarul Evenimentelor

10-15 august: Activități culturale la Cercul Militar și Muzeul Marinei.

14 august, 09:00-11:00: Ceremonie militară și religioasă la Monumentul Marinarului și Constructorului Naval.

13-14 august: Concurs aplicativ-militar pe Plaja Laguna.

14 august, 19:00-20:30: Concert de muzică militară și spectacol de muzică populară în Portul Turistic.

15 august, 10:00-14:00: Exercițiul naval „Forțele Navale Române 2024”, jocuri și concursuri marinărești, expoziție de tehnică militară și ateliere interactive.

15 august, 19:30: Spectacol de muzică populară și retragerea cu torțe a marinarilor militari.

Puncte importante

Conform Legii 190 din 2018, articolul 7, activitatea jurnalistică beneficiază de exonerare de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, cu condiția de a se menține un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile prezentate sunt de interes public și sunt extrase din surse deschise.

Distribuie acest articol