Un măcelar consideră că a descoperit o soluție pentru proliferarea ratonilor.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Inovație în combaterea ratonilor în Germania

Un măcelar din nord-estul Germaniei a propus o soluție neobișnuită pentru problema tot mai mare a ratonilor: transformarea acestora în produse din carne, inclusiv cârnați. Michael Reiss, vânător și fondator al unei măcelării în Kade, situată la aproximativ 90 de kilometri vest de Berlin, a dezvoltat această idee în urma dorinței de a crea un produs distinctiv pentru Green Week, un târg alimentar internațional.

Reiss a observat că ratonii, care sunt adesea uciși ca dăunători, sunt de obicei aruncați fără a fi folosiți. Astfel, a decis să consulte autoritățile locale pentru a obține permisiunea de a procesa aceste animale și de a le transforma în hrană. După ce a primit aprobarea, a început să producă „bile de raton”, chifteluțe din carne de raton, care s-au dovedit a fi populare atât la târg, cât și în magazinul său, denumit Wildererhütte. Acum, Reiss oferă un total de șapte produse din carne de raton, inclusiv salam, care sunt disponibile și online.

Un răspuns la o problemă ecologică

Produsele din carne de raton de la Reiss au devenit o atracție inedită pentru vizitatori, dar ele abordează și o problemă ecologică serioasă. Ratonii, introduși în Germania în anii 1920 pentru fermele de blană, au fost eliberați în sălbăticie în 1934 și, de atunci, s-au înmulțit rapid. Se estimează că în prezent există aproximativ 2 milioane de ratoni în Germania, conform cercetătorilor de la Universitatea Goethe din Frankfurt.

Aceste animale, originare din America de Nord, cântăresc în medie 10 kilograme, dar masculii pot ajunge la 20 de kilograme. Ratonii reprezintă o amenințare pentru biodiversitate, având un impact negativ asupra reptilelor și amfibienilor, specii deja vulnerabile. Din această cauză, unii specialiști solicită gestionarea populațiilor de ratoni.

Controverse legate de vânătoare

Deși ratonii au fost inițial protejați, în prezent pot fi vânați în aproape toate statele germane, dar modul de gestionare a acestora rămâne subiect de dezbatere. Organizația NABU, una dintre cele mai mari societăți de conservare din Germania, afirmă că vânătoarea nu este o soluție viabilă. Aceștia susțin că trebuie să se ia măsuri mai eficiente pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție, reducând astfel riscurile asociate cu ratonii.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *