Cătălina Axente, accident grav în confruntarea cu americanca Kennedy Alexis Blades. „Suntem alături de Cătălina!“

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 205

Sursa foto:

0:00

Accidentare gravă pentru luptătoarea română Cătălina Axente la Jocurile Olimpice Paris 2024

Cătălina Axente, luptătoare de renume din România, a suferit o accidentare severă în data de 10 august 2024, în cadrul competiției de lupte de la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceasta s-a desfășurat în confruntarea cu atleta americană Kennedy Alexis Blades, la categoria 76 kg.

Conform informațiilor furnizate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, lupta a început într-un ritm alert, cu Blades reușind să acumuleze 6 puncte în primul minut. Cătălina a încercat să contracareze atacurile adversarei, dar nu a reușit să-și oprească elanul. Lupta a devenit mai echilibrată până la pauză, însă Blades a intrat în partea a doua cu un avantaj considerabil de 6-0. Cele două sportive s-au studiat reciproc, dar pe finalul meciului, Blades a reușit un tur, iar Cătălina s-a lovit cu capul de saltea, rămânând întinsă. Medicii au intervenit rapid, imobilizându-i gâtul cu un guler. Deși sportiva era conștientă, a fost transportată pe targă, primind aplauze din partea publicului prezent.

Blades s-a calificat în sferturi, câștigând cu 11-0.

Investigații medicale pentru Cătălina Axente

Conform protocolului medical, Axente, suspectă de traumatism cervical, a fost transportată de urgență la spital pentru evaluări suplimentare.

Doctorul Dan Tănase, șeful echipei medicale a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a declarat: „Are un traumatism în zona cervicală, dar își mișcă degetele și picioarele. Mergem la spital pentru investigații suplimentare.”

Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte, s-a arătat optimist în urma acestui incident. „Am întârziat un pic pentru că am vrut să mă asigur că nu este o situație gravă,” a afirmat el. „În primă fază, pare că nu există fracturi la coloană. I s-au efectuat primele teste și semnele motrice sunt în regulă. Nervii funcționează. Echipa medicală de la COSR este alături de Cătălina, așa că nu avem motive de îngrijorare.”

Acesta a adăugat: „Ea resimte o durere intensă în spate, în zona omoplatului drept, iar durerea se propagă spre cervicală atunci când respiră. Cătălina este puternică și, deși ne așteptam la o competiție dificilă, cred că va ajunge în finală. Este posibil ca ea să fie inclusă în recalificări, însă nu mai poate continua competiția.”

Sprijin pentru Cătălina Axente

Suntem alături de Cătălina în aceste momente dificile. De asemenea, fotograful Cristian Nistor, prezent la competiție, a surprins în imagini momentul tragic al accidentării, conform declarațiilor COSR.

Distribuie acest articol