Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, plasat sub control judiciar

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, interdicția impusă având ca efect imposibilitatea de a profesa în sistemul public de sănătate. Această măsură a fost dispusă în cadrul unui dosar în care Tătaru este acuzat de luare de mită în formă continuată.

Medicul a fost convocat luni dimineața la DNA Iași, iar la ieșirea din instituție a făcut declarații de presă. „Este un moment în care va trebui să mă adaptez la noua calitate și să îmi demonstrez nevinovăția. Chirurgia este viața mea. În acest moment îmi voi duce această cruce și îmi voi dovedi nevinovăția”, a declarat Tătaru.

Avocata apărării, Sandra Grădinaru, a contestat legalitatea măsurii, subliniind că pe înregistrările existente nu apare nicio dovadă care să ateste că Tătaru ar fi acceptat mită. „S-a dispus măsura controlului judiciar vizavi de domnul ministru. O considerăm nelegală și o vom ataca, mai ales că i s-a interzis dreptul de a profesa. Are calitatea de inculpat, iar aceasta este doar pentru 30 de acte materiale”, a adăugat Grădinaru.

Acuzatii de mită și restricții impuse

Nelu Tătaru a petrecut aproximativ două ore și jumătate în sediul DNA Iași, însoțit de avocați. Acesta este acuzat de luare de mită de la pacienții pe care îi trata, iar procurorii anticorupție susțin că medicul ar fi primit sume cuprinse între 50 și 500 de lei de la bolnavi sau aparținătorii acestora, în cadrul activității sale la spitalul municipal din Huși. Tătaru este suspectat că a comis faptele de 30 de ori, în raport cu cele 57 de acte materiale menționate anterior de avocați.

În urma măsurii impuse, fostul ministru nu are voie să părăsească țara și va trebui să se prezinte periodic la Poliție. Tătaru, chirurg de profesie, a declarat că nu a condiționat niciodată actul medical în cei 25 de ani de carieră.

De asemenea, în aceeași zi, Tătaru a primit înapoi telefonul mobil și laptopul personal, care fuseseră confiscate în cadrul perchezițiilor efectuate luna trecută. Avocații săi susțin că aceste dispozitive au fost verificate fără respectarea legalității, încalcându-i astfel viața personală și privată.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *