România se află în prezent pe poziția 20 la Jocurile Olimpice de la Paris.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 184

Sursa foto:

0:00

România pe locul 20 la Jocurile Olimpice

Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, a anunțat sâmbătă, în cadrul ceremoniei de închidere a Casei României de la Paris, că țara noastră a reușit să obțină o performanță remarcabilă, ocupând poziția a 20-a în clasamentul pe națiuni la Jocurile Olimpice.

„Când am plecat de acasă, mi-am dorit ca România să evite locul 46. Iată că astăzi ne bucurăm să fim pe locul 20. Aceasta este o realizare importantă pentru România, datorată exclusiv sportivilor noștri, antrenorilor și muncii asidue a federațiilor care i-au susținut”, a declarat Lipă. De asemenea, ea a felicitat sportivii pentru modul în care au reprezentat țara.

În continuare, Elisabeta Lipă a adăugat: „Îmi este foarte greu să mă despart de cele cinci cercuri olimpice. Poate că surpriza va veni din partea atletismului, unde sportivele noastre ar putea câștiga o medalie. Ar fi extraordinar. Le doresc mult succes. Mulțumesc tuturor sportivilor care au reprezentat România la aceste Jocuri Olimpice, o ediție extrem de dificilă. Competiția devine tot mai strânsă, iar medaliile se câștigă la sutimi și miimi. Nu știu ce ne va aduce 2028, dar până atunci să ne bucurăm de succesele sportivilor noștri.”

Referitor la decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care a stabilit ca medalia de bronz la sol, de la Jocurile Olimpice de la Paris, să fie acordată gimnastei Ana Maria Bărbosu, Lipă a evitat să comenteze până la anunțul oficial al Federației Internaționale de Gimnastică.

Până la ultima zi a competiției, România a obținut un total de nouă medalii: trei de aur, patru de argint și două de bronz. Medaliile de aur au fost câștigate de înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin, precum și echipajul feminin de opt plus unu. Argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie ușoară, precum și de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 kg. Bronzul a fost câștigat de David Popovici la 100 metri liber și de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.

Distribuie acest articol