Licitație pentru lucrări de execuție în vederea îmbunătățirii eficienței energetice a cantinei și atelierelor Liceului Tehnologic „Tomis“

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 184

Sursa foto:

0:00

Proiect de eficiență energetică la Liceul Tehnologic „Tomis” din Constanța

Municipiul Constanța a demarat implementarea proiectului intitulat „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Tehnologic «Tomis», Constanța – corp Cantină și corp Ateliere” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Acest proiect prevede achiziția de lucrări pentru două loturi distincte, care vizează îmbunătățirea eficienței energetice a instituției de învățământ. Contractele de achiziție publică se bazează pe proiectele tehnice elaborate conform reglementărilor HG 907/2016, anexate caietelor de sarcini. Valoarea totală estimată a acestora se ridică la 6.206.232,58 lei.

Persoanele cu funcții de decizie implicate în proiect

Deciziile în cadrul autorității contractante sunt luate de următoarele persoane:

  • Vergil Chitac – primar al municipiului Constanța
  • Ionut Rusu – viceprimar al municipiului Constanța
  • Fulvia Antonela Dinescu – secretar municipiu
  • Georgeta Gheorghe – director executiv Direcția financiară
  • Oana Dobre – șef serviciu financiar buget
  • Lenuța Petcu – șef serviciu contabilitate
  • Ilie Daniela – inspector serviciul contabilitate
  • Alin Cezar Vintilă – director executiv Direcția logistică
  • Andreea Stan – director executiv adjunct Direcția logistică
  • Ionela Carmina Popescu – director executiv delegat Direcția strategii și fonduri europene
  • Marian Filip – șef Serviciul urmărire execuție lucrări
  • Loredana Giorgiana Iacob – șef Serviciul pregătire investiții

Cerințe pentru ofertanți

Pentru Lot 1, ofertanții trebuie să demonstreze capacitatea tehnică și profesională prin prezentarea de lucrări similare realizate în ultimii cinci ani, în valoare cumulată de cel puțin 3.300.000 lei fără TVA, fie printr-un singur contract, fie prin maximum trei contracte. În cazul Lotului 2, cerințele sunt similare, dar valoarea minimă a lucrărilor trebuie să fie de 2.500.000 lei fără TVA.

Termene și aprobatări

Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit pentru data de 04 septembrie 2024, ora 15:00, pentru toate loturile, în sistemul SEAP. De asemenea, în luna mai a acestui an, Consiliul Local Constanța a adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții. Documentația relevantă a fost aprobată prin HCL nr. 242/2023, având în vedere actualizarea indicatorilor tehnico-economici.

Investiție pentru eficiența energetică a Liceului Tehnologic „Tomis” din Constanța

Un nou proiect de investiție vizează creșterea eficienței energetice a imobilului Liceului Tehnologic „Tomis” din Constanța, axându-se pe corpul Cantină și corpul Ateliere. Valoarea totală estimată a acestei investiții se ridică la 4.632.802,81 lei fără TVA, echivalentul a 5.543.853,10 lei cu TVA. Dintre acestea, suma alocată pentru lucrările de construcție și montaj este de 3.088.524,62 lei fără TVA, respectiv 3.675.344,29 lei cu TVA.

Acest proiect subliniază angajamentul autorităților de a îmbunătăți infrastructura educațională și de a promova utilizarea eficientă a resurselor energetice, contribuind astfel la un mediu mai sustenabil. Detalii suplimentare și evoluția proiectului vor fi comunicate în etapele următoare.

Distribuie acest articol