Produse Alimentare Mai Puțin Sănătoase în Țările cu Venituri Mici și Medii
Conform celei de-a cincea ediții a raportului Indicele Global de Acces la Nutriție, companiile mari de produse alimentare tind să ofere, în medie, opțiuni mai puțin sănătoase în țările cu venituri mici și medii, comparativ cu cele cu venituri mari. Această analiză a cuprins 30 dintre cei mai mari producători de alimente și băuturi din lume.
Raportul subliniază că portofoliile de produse sănătoase sunt considerabil mai restrânse în regiunile cu venituri scăzute și medii, ceea ce sugerează diferențe notabile în oferta de produse disponibile. În general, produsele alimentare din țările cu venituri mici și medii au obținut un scor semnificativ mai scăzut în ceea ce privește sănătatea acestora, având o medie de 1,8, în comparație cu un scor de 2,3 în țările cu venituri mari.
De asemenea, raportul evidențiază că ponderea produselor considerate „mai puțin sănătoase” este mai mare în regiunile cu venituri scăzute și medii, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la accesibilitatea și calitatea alimentelor în aceste zone.