Mesajul emoționant al unui pompier după tragedia din Suceava: „Cred că am umple un cimitir cu toți îngerii pe care i-am găsit fără suflare.”

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Accident tragic în Grănicești: Cinci vieți pierdute

Un grav accident rutier a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie, în localitatea Grănicești, județul Suceava, soldându-se cu moartea a cinci persoane, printre care un copil. Coliziunea frontala a avut loc pe Drumul Național 2, iar impactul a fost devastator. În una dintre mașinile implicate se afla un grup de tineri, inclusiv doi adolescenți de 18 ani și un instructor auto, iar se pare că unul dintre tineri se afla la volan.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a împărtășit astăzi, 10 noiembrie, experiența sa emoționantă de la locul accidentului. Acesta a descris momentul în care un coleg pompier a fost văzut purtând în brațe trupul neînsuflețit al copilului care a decedat în incident. „Colegul meu fugea cu băiețelul în brațe spre ambulanță. Mi-am dat seama că trebuie să aibă vreo 3-4 ani, exact cum arăta Matei al meu când îl duceam la culcare”, a spus Găleată, cu vocea înecată de lacrimi.

Trupul micuțului a fost strivit sub greutatea mașinii răsturnate, iar pompierul știa că nu mai există nicio șansă de salvare. Cu toate acestea, a încercat să-l protejeze de privirile curioșilor, aducându-l la adăpostul autospecialei sanitare. „Plânsul lui Cezar este plânsul sufletului oricărui pompier când un copil își pierde viața. Am putea umple un cimitir întreg cu toți îngerii pe care i-am găsit fără suflare în accidente rutiere, incendii sau înecuri”, a adăugat acesta.

Alin Găleată a subliniat și pericolele întâlnite pe drumuri, menționând că mulți copii călătoresc neasigurați. „Cât de inconștient trebuie să fii să ignori aceste riscuri? Dacă aș putea reda amintirile în imagini, i-aș obliga pe toți părinții să vadă ororile trăite în urma acestor tragedii”, a spus el. Găleată a evocat tristețea pe care o simte când vede crucile de pe marginea drumurilor, amintind de victimele accidentelor anterioare.

În urma accidentului din Grănicești, cinci vieți au fost pierdute, inclusiv ale celor doi tineri de 18 ani care abia începeau să descopere viața, și ale altor doi bărbați, de 28 și 76 de ani. „5 vieți pierdute la Grănicești, dar și 5 la Ilișești, 5 la Vadu Moldovei, 5 la Cumpărătura…”, a concluzionat Găleată, lăsând să se înțeleagă că astfel de tragedii devin din ce în ce mai frecvente. Deși cauza accidentului nu este cunoscută, impactul emoțional al acestuia este profund și de durată.

Tragedie în rândul colegilor de muncă

O poveste tragică a zguduit comunitatea, aducând în prim-plan fragilitatea vieții și emoțiile intense pe care le trăim. Deși sunt colegi de aproximativ 18 ani, Cezar nu a fost niciodată văzut plângând, un semn al puterii sale interioare. Acum, însă, emoțiile au ieșit la suprafață, iar dorința de a nu experimenta astfel de momente dureroase este profund resimțită de toți cei din jur.

Se face apel la empatie și la conștientizarea valorii vieții. Este un memento dureros despre cât de prețioasă este existența și cum, adesea, o putem neglija. Indiferent de circumstanțe, este esențial să ne asigurăm că plecăm de acasă pregătiți și că ne protejăm pe noi înșine, având grijă de tot ceea ce depinde de noi.

În încheiere, se face o rugăciune pentru cei plecați, dorindu-le odihnă veșnică. Această tragedie ne îndeamnă să reflectăm asupra valorii fiecărei zile și a importanței relațiilor cu cei dragi.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *