Anularea lucrărilor neautorizate la Caelia Residence! Chițac a semnat decizia!

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Schimbări în structura societății Caelia – Mamaia SRL

Asociații inițiali ai societății Caelia – Mamaia SRL erau Păunescu Ion-Viorel, cu 20 de părți sociale și o cotă de participare la beneficii și pierderi de 1%, și Marica Ciprian Andrei, actual finanțator al echipei de fotbal FC Farul Constanța. Conform hotărârii nr. 1 din 15 ianuarie 2018 a adunării generale a asociaților, Viorel Păunescu a cesionat cele 20 de părți sociale lui Ciprian Andrei Marica, părăsind astfel firma.

În prezent, societatea este deținută de Indoa Events & PR SRL Ilfov, reprezentată de Carla Corb, care deține 81,65% din capitalul social, și de Alexandru Sautner, cu 18,35%. Administratorul societății este Carla Corb.

Decizie privind desființarea lucrărilor neautorizate

Primarul municipiului Constanța a emis, pe 14 noiembrie, dispoziția nr. 426, care vizează desființarea lucrărilor de construcții realizate fără autorizație la imobilul Caelia, situat în stațiunea Mamaia, de către asociația de proprietari Caelia Residence-Mamaia.

Informații despre Caelia – Mamaia SRL

Societatea Caelia – Mamaia SRL a fost înființată în 2013, având sediul social în București, pe strada Donizetti. Capitalul social subscris este de 20.010 lei, integral vărsat, și este compus din 2.001 părți sociale, fiecare având o valoare de 10 lei.

Asociații inițiali erau Păunescu Ion-Viorel, cu 20 de părți sociale, și Marica Ciprian Andrei, care deținea 1.980 de părți sociale. Administratorul societății era Sautner Alexandru. Potrivit hotărârii din 2018, Ciprian Andrei Marica a devenit principalul asociat, deținând 99% din capitalul social, iar Nicolae Suditu a fost cooptat ca asociat cu 1%. Activitatea principală a societății este clasificată ca „restaurante”. Până în iulie 2023, Ciprian Andrei Marica și Alexandru Sautner erau asociați, cu Sautner în rolul de administrator.

În prezent, Indoa Events & PR SRL Ilfov, reprezentată de Carla Corb, deține 81,65% din capitalul social al Caelia – Mamaia SRL, iar Alexandru Sautner deține restul de 18,35%. Carla Corb ocupă funcția de administrator.

Detalii suplimentare despre asociați

Ciprian Marica este asociat și în alte societăți, inclusiv FCV Farul Constanța SA, Fit for Feet SRL (în lichidare), M.C.A. Consulting LTD SRL, MMM Concept Builders SRL, MRK Retail Business SRL, MRK Sports Business SRL, New World Development SRL și Pipera Smart Development SRL. Alexandru Sautner figurează, de asemenea, în Conprod Hald SRL, Gioelia SRL și Oliveto Fa SRL.

Performanțele financiare ale Caelia – Mamaia SRL

Conform informațiilor disponibile, în 2022, Caelia – Mamaia SRL a avut nouă angajați, a raportat pierderi de 269.305 lei, o cifră de afaceri de 1.993.699,99 lei și datorii de 713.149 lei. În anul 2014, Ciprian Marica a deschis un bar de lux în stațiunea Mamaia.

Informații despre stațiunea Mamaia și dezvoltarea Caelia Beach Bar & Lounge

În stațiunea Mamaia, Caelia Beach Bar & Lounge este situat pe plaja din fața complexului rezidențial cu același nume, deținut de Viorel Păunescu. Ciprian Marica a închiriat, de asemenea, o porțiune de plajă. Conform surselor, acest loc este împărțit în două zone distincte: una dedicată exclusiv locatarilor complexului și cealaltă deschisă publicului larg, incluzând un restaurant, lounge, bar-șezlonguri, baldachine și separeuri.

Ciprian Marica și implicarea în fotbalul constănțean

Ciprian Marica Andrei, actual finanțator al echipei de fotbal FC Farul Constanța, este cunoscut pentru relațiile sale strânse cu fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Ţuţuianu.

Finanțarea sportului în județul Constanța

O comisie de analiză din cadrul Consiliului Județean Constanța a aprobat finanțarea a patru activități sportive în județ. Cei mai mulți bani au fost alocați Asociației Suporter Spirit Club Sportiv, primind suma de 1.747.700 de lei pentru evenimentul intitulat „Joacă fotbal cu FC Farul Constanța”.

Proprietari de apartamente de lux

Printre persoanele care au achiziționat apartamente de lux în acest complex se numără nume cunoscute din politică și afaceri. Vasile Blaga, fost ministru de interne și șef al PDL, Florin Nicolae Muntean, fost director general la Transgaz, Raul Doicescu, prieten al fostului ministru PDL al Economiei Adriean Videanu, Nela Păvăloiu, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, și alții, au investit în această zonă exclusivistă.

Istoricul afacerii Caelia

În 2006, Viorel Păunescu a vândut Hotelul Rex familiei Adamescu pentru suma de 10 milioane de euro. Cu banii obținuți, el a construit un complex rezidențial numit Caelia Residence, pe o porțiune de plajă de 4353 de metri pătrați, achiziționată de la primărie. Procurorii DNA au afirmat că Radu Mazăre a vândut terenul cu un preț mult sub evaluarea reală, ceea ce a dus la deschiderea unui dosar penal pentru abuz în serviciu împotriva acestuia. Radu Mazăre, aflat în Madagascar, a declarat că nu a evaluat terenul și că nu era la curent cu vânzarea acestuia.

La un an după achiziția terenului, Păunescu a obținut o autorizație de construire pentru un hotel de cinci stele, dar ulterior, în 2008, a primit aprobarea de la primărie pentru o clădire de 11 etaje, care este, de fapt, parcarea multietajată automatizată a Complexului Caelia.

Considerații legale

Legea 190 din 2018, la articolul 7, aduce clarificări importante în legătură cu dezvoltarea imobiliară și regimul terenurilor.

Radu Mazăre, în vizorul autorităților pentru vânzarea terenului sub evaluare

Radu Mazăre este subiectul unei investigații legate de vânzarea terenului pe care a fost edificat complexul rezidențial de lux Caelia Residence, vânzare realizată la un preț considerat subevaluat. Dosarul, care a fost deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) din Constanța, a fost clasat recent, lăsând loc speculațiilor privind legalitatea tranzacțiilor imobiliare din acea perioadă.

Apele Române, înfrângere în instanță

Într-o altă dezvoltare, Apele Române au suferit o înfrângere într-un proces intentat împotriva fostei firme a lui Ciprian Marica. Judecătorii au declarat că instanța nu poate stabili cadrul procesual pentru cazul respectiv, deschizând astfel drumul pentru noi discuții legale în acest context.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *