Încep înscrierile pentru programul PNRJ. Ce implică acesta?

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 202

Sursa foto:

0:00

Programul Național „Rangerii Juniori” începe înscrierile

Ministrul Mircea Fechet a anunțat că, începând de luni, 26 august, se deschid înscrierile pentru Programul Național „Rangerii Juniori” (PNRJ). Acest program are ca scop educația și conștientizarea tinerilor cu privire la protecția mediului.

Despre program

„Rangerii Juniori” este un program pilot, având un buget de 10 milioane de lei, care este finanțat din Fondul pentru Mediu. Se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani care urmează cursuri într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat, particular sau confesional. Participanții vor avea ocazia să desfășoare activități recreative în cele 22 de arii protejate din țară, conform anunțului făcut de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Eligibilitate

Solicitanții eligibili pentru acest program includ:

  • Rezervația Biosferei „Delta Dunării”, prin ARBDD – Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării;
  • Parcurile naționale și parcurile naturale, prin administratorii desemnați conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2007, care reglementează ariile naturale protejate și conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Finanțarea

Conform informațiilor disponibile, suma maximă care poate fi alocată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru un proiect este de 250.000 lei, reprezentând 100% din valoarea totală eligibilă a acestuia.

Modalitatea de înscriere

Înscrierea se efectuează prin intermediul aplicației informatice disponibile pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro. Reprezentantul legal al solicitantului sau persoana împuternicită va completa câmpurile predefinite și va încărca documentele necesare.

Distribuie acest articol