Programul activităților organizate cu ocazia sărbătoririi Marinei la Constanța

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 164

Sursa foto:

0:00

Celebrările Zilei Marinei Române în 2024

Pe 15 august 2024, Ziua Marinei Române va marca a 122-a aniversare de la prima sărbătorire, care a avut loc pe 15 august 1902, la bordul crucișătorului „Elisabeta”. Evenimentele dedicate acestei zile vor fi organizate la Constanța, unde se așteaptă participarea unui număr mare de oameni.

Programul evenimentelor

Manifestările vor începe pe 13 august 2024, cu un concert de muzică militară a Forțelor Navale, programat între orele 19:00 și 20:00 în Piața Ovidiu.

Pe 14 august 2024, va avea loc Ziua Recunoștinței Eroilor Marinari, cu un program ce include:

  • 08:30 – Ceremonie militară și religioasă la Crucea Marinarilor, Faleza Cazino;
  • Ceremonie de acordare a medalilor și distincțiilor militare la Faleza Comandament;
  • Ceremonie de înmânare a drapelului de luptă.

Ziua Marinei Române va fi celebrată pe 15 august 2024, pe Faleza Comandamentului Flotei, începând cu ora 10:00. Programul va include alocuțiuni, un serviciu religios, jocuri și concursuri marinărești, exercițiul naval „Forțele Navale Române 2024”, defilarea navelor și aeronavelor militare, precum și a velierelor și ambarcațiunilor civile. De asemenea, garda de onoare va defila pe faleza Comandamentului Flotei, acompaniată de Muzica Militară a Forțelor Navale. La ora 20:00, va avea loc un mini-concert susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale pe faleza din fața Comandamentului Flotei, urmat de aprinderea Pavoazului electric la navele militare și retragerea cu torțe a marinarilor pe traseul Poarta 1 – Comandamentul Flotei – Piața Ovidiu, unde va fi organizat un alt concert.

Spectacolele de artificii

Pe 15 august, atmosfera festivă va fi completată de focurile de artificii care vor ilumina cerul Constanței. Spectacolele de artificii, atât de zi cât și de noapte, organizate de Primăria Constanța, sunt așteptate cu nerăbdare de către constănțeni și turiști deopotrivă. Primul spectacol pirotehnic este programat pentru ora 10:30, iar al doilea va avea loc în jurul orei 22:00.

Distribuie acest articol