Autoritățile locale din Cumpăna colaborează cu parohia Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” pentru proiecte comune.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 178

Sursa foto:

0:00

Invitație la Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Cumpăna

Cu smerenie și iubire frățească, Primăria Cumpăna anunță organizarea sărbătorii Hramului Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Cumpăna, județul Constanța. Evenimentul va avea loc în zilele de 14 și 15 august 2024, fiind o ocazie deosebită pentru comunitate de a se reuni în rugăciune și comuniune.

Programul sărbătorii

În data de 14 august, începând cu ora 18:30, va avea loc Vecernia, urmată de Slujba Privegherii și Prohodul Adormirii Maicii Domnului.

Pe 15 august, de la ora 8:30, credincioșii sunt invitați să participe la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La ora 11:00, va fi oficiată Sfânta Taină a Botezului pentru trei copii aflați în grija asistenței maternale, urmată de slujba pentru încetarea secetei. Aceste slujbe vor fi celebrate de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Agapa frățească

La finalul sărbătorii, comunitatea este invitată să participe la o agapă frățească tradițională, în spirit de comuniune și dragoste creștină.

„Ne rugăm ca Dumnezeu, în milostivirea Sa nemărginită, să primească cu bunătate ostenelile noastre, prin mijlocirea rugăciunilor înălțate la Sfintele Moaște ce vor fi aduse spre închinare în Biserica Parohială, al cărei Hram îl sărbătorim”, se menționează în comunicatul oficial.

Organizatorii așteaptă cu drag toți credincioșii, nădăjduind că rugăciunile înălțate către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu vor aduce sănătate, binecuvântare și mântuire sufletească tuturor participanților.

Distribuie acest articol