Sărbătoarea recunoștinței, celebrată de autorități

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 172

Sursa foto:

0:00

Marinarii și Autoritățile Tulcene Comemorează Eroii la Cimitirul Eroilor

Miercuri dimineața, marinarii militari și autoritățile județului Tulcea s-au adunat la Cimitirul Eroilor din municipiu pentru a celebra Ziua Recunoștinței. Ceremonialul militar și religios a fost dedicat eroilor marinari care și-au sacrificat viața pentru țară.

Evenimentul a început cu salutul Drapelului de luptă și intonarea imnului național, urmate de un serviciu religios oficiat de episcopul Tulcei, Prea Sfinția Sa Visarion. Autoritățile locale au susținut alocuțiuni în care au subliniat importanța acestei zile.

„Marcăm împreună Ziua recunoștinței într-un ceremonial menit să ne reamintească tuturor actele de vitejie ale eroilor marinari. Este esențial ca noile generații să păstreze flacăra identității naționale și să transmită această moștenire frumoasă a poporului român”, a declarat subprefectul Timur Memet.

După alocuțiuni, ceremonia a continuat cu depunerea de coroane de flori și defilarea Gărzii de Onoare. Acest ceremonial a prefațat evenimentele programate pentru joi dimineața, începând cu ora 10.00, pe faleza Ivan Patzaichin din Tulcea, cu ocazia Zilei Marinei Române.

„Ziua Marinei Române se sărbătorește pe 15 august, o dată simbolică care coincide cu Adormirea Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor care îi sprijină în momente dificile”, a declarat comandorul Antonel Vătămanu, comandantul Divizionului 88 Vedete Fluviale și al Garnizoanei Tulcea.

Programul manifestărilor de joi va include atât ceremonialul militar, cât și jocuri marinărești tradiționale, marcând astfel un moment deosebit pentru comunitatea locală.

Distribuie acest articol