Polițiștii au confiscat zeci de tone de deșeuri feroase

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 170

Sursa foto:

0:00

Acțiune a Poliției și Gărzii Naționale de Mediu în Tulcea

Marți, polițiștii din Tulcea, împreună cu specialiștii Gărzii Naționale de Mediu, au desfășurat o acțiune în cadrul Planului de Acțiune „Deșeuri”, care a dus la descoperirea unor nereguli semnificative la o societate comercială din satul Lunca. Conform informațiilor prezentate de Inspectoratul de Poliție Județean, societatea era implicată în activități economice neautorizate.

Indisponibilizarea de deșeuri periculoase

În urma acțiunii, au fost indisponibilizate 60 de tone de deșeuri feroase, sute de kilograme de acumulatori uzați și peste o tonă de ulei uzat. Activitatea agenților economici a fost suspendată, pe fondul constatării că firma desfășura ilegal activități de dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz.

Deșeuri contaminate și cercetări în curs

Deșeurile descoperite erau contaminate cu ulei uzat, ceea ce le clasifică drept deșeuri periculoase. Polițiștii au găsit 700 de kilograme de acumulatori uzați și 1.200 de litri de ulei uzat care nu erau gestionate conform legislației în vigoare. În prezent, se desfășoară cercetări privind posibilele infracțiuni legate de colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea deșeurilor, subliniind gravitatea situației întâmpinate.

Distribuie acest articol