Acționarii Rofersped SA s-au reunit în Adunarea Generală Extraordinară pentru a lua decizii semnificative.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 147

Sursa foto:

0:00

Convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Rofersped SA

Rofersped SA a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru data de 12 iunie 2024, având ca scop aprobarea modificărilor în Actul Constitutiv al societății. Odată cu aprobarea ordinii de zi și desfășurarea discuțiilor pe marginea subiectelor incluse, Adunarea a adoptat în unanimitate o hotărâre importantă.

Modificarea Actului Constitutiv

Modificările aprobate vizează înlocuirea numelui Societății de Construcții CCCF București SA cu cel al SC Rofersped SA. Actul constitutiv va include următoarele entități:

  • Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă – „CFR Marfă” SA, persoană juridică română, cu sediul în București (denumită în continuare SNTFM);
  • SC Rofersped SA, persoană juridică română, cu sediul în București, str. Turda nr. 98 (denumită în continuare Rofersped);
  • SOCEP SA – Societate Comercială pe Acțiuni de Exploatare Portuară și Expediere Mărfuri Generale, persoană juridică română, cu sediul în Constanța, incintă port, dana 34-35 (denumită în continuare SOCEP).

Anexa 1, care conține lista acționarilor și contribuțiile acestora, va fi actualizată pentru a reflecta aceste modificări.

Contribuțiile de capital social sunt următoarele:

  • Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” SA, cu sediul în București, aport de capital social de 2.327.480 lei, divizat în 232.748 de acțiuni, reprezentând 91,76% din capitalul social al societății;
  • SC Rofersped SA, cu sediul în București, aport de capital social de 130.600 lei, divizat în 13.060 acțiuni, reprezentând 5,1489% din capitalul social;
  • SOCEP SA, cu sediul în Constanța, aport de capital social de 78.400 lei, divizat în 7.840 acțiuni, reprezentând 3,0911% din capitalul social al societății.

Mandatarea Directorului General

Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat, de asemenea, mandatarea lui Batalu Sorin Gabriel, Director General al Rofersped SA, să îndeplinească formalitățile legale necesare pentru înregistrarea Hotărârii Adunării la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Directorul General are dreptul să delege toate sau o parte din atribuțiile sale unei alte persoane pentru a îndeplini acest mandat. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial, partea a IV-a, nr. 3809 din 9 august 2024.

Despre Rofersped SA

Rofersped SA, situată în București Sectorul 1, a fost înființată pe 9 octombrie 1997 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4920 – Transporturi de marfă pe calea ferată. În anul 2023, cifra de afaceri a companiei a fost de 86.121.547 lei, cu un profit de 4.890 lei, înregistrând o scădere de 36,06% față de anul anterior. În aceeași perioadă, Rofersped SA a raportat un număr de 63 angajați.

Acționarii companiei includ Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă CFR – Marfă SA, Rofersped SA și SOCEP SA, societate comercială pe acțiuni de exploatare portuară și expediere mărfuri generale.

Consiliul de administrație este format din Batalu Sorin-Gabriel, Bria Florin-Viorel, Costea Ionuț, Dobre Robert-Răzvan, Munteanu Ștefăniță și Tănăsiuca Nicolae-Mugurel.

Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă CFR – Marfă SA este acționar și în cadrul Rolling Stock Company SA și Rocombi SA, ambele din București. Costea Ionuț este asociat și administrator al Cosion Suvenir SRL din Brăila, iar Dobre Robert-Răzvan este reprezentant în cadrul Societății Naționale „Aeroportul Internațional Timișoara-Traian Vuia” SA și administrator în cadrul Companiei Naționale Administrația.

Informații despre SC Socep SA

SC Socep SA a fost fondată în anul 1991, având ca activitate principală manipulările. Acțiunile companiei sunt majoritar deținute de Grupul DD SA, care controlează 61,22% din pachetul de acțiuni. De asemenea, societatea este deținută de 11 acționari persoane juridice (6,60%) și 6.446 de acționari persoane fizice (19,74%), Stere Samara având o participație de 12,44%.

Structura de conducere

În ceea ce privește conducerea companiei, persoanele împuternicite sunt: Dorinel Cazacu, președinte și director general; Gabriel Codeț, membru în directorat și director operațional; Ramona Pavlicu, membru în directorat; Lucian – Ștefan Teodorescu, membru în directorat; Niculae Dușu, președinte al consiliului de supraveghere; Stere Samara, vicepreședinte al consiliului de supraveghere; Ion Dușu, vicepreședinte al consiliului de supraveghere; și Cristian – Mihai Ududec, director economic.

Performanțele financiare

În anul 2023, SC Socep SA a raportat o cifră de afaceri de 203.752.940 lei și un profit de 94.533.871 lei. Compania a avut o medie de 415 angajați, conform datelor disponibile.

Aspecte legale

Conform Legii 190 din 2018, activitatea jurnalistică beneficiază de exonerări de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, cu condiția de a se menține un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor personale. Informațiile prezentate în acest articol sunt de interes public și provin din surse deschise.

Distribuie acest articol