Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise” – Mesaj pentru Moș Crăciun

Dobrogea Online

Sursa foto:

0:00

Scrisoare pentru Moș Crăciun

În perioada postului Crăciunului, pe măsură ce ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă, Asociația „Suflete Deschise” împreună cu Arimex Comexim 2000 SRL reiterează apelul „Fii bun! Fii și tu un Moș Crăciun! De Crăciun, înseninează-ți viața! Fă o faptă bună! Fii miracolul!”.

Înduioșătoarea scrisoare a copiilor

Familia Coșmeanu, formată din șase copii care trăiesc într-un grajd, a trimis o scrisoare emoționantă lui Moș Crăciun. La aproximativ 40 de kilometri de Constanța, în satul Ciocârlia de Jos, aceștia locuiesc într-o anexă care le servește atât ca dormitor, cât și ca baie și bucătărie. Vârstele copiilor variază între 6 și 14 ani.

Mama nu are un loc de muncă, iar venitul familiei provine exclusiv de la tată și din alocațiile copiilor. Cei șase copii – Ioana (14 ani), Andreea (12 ani), Mihaela (11 ani), Antonel (10 ani), Ștefan (8 ani) și Valentin (6 ani) – au cerut lui Moș Crăciun o sobă pentru încălzire, dar și dulciuri, fructe și legume.

Pe lângă scrisoare, copiii au interpretat un colind pe care l-au învățat la școală. Moș Crăciun, împreună cu Asociația „Suflete Deschise”, a răspuns dorințelor lor, aducându-le alimentele și soba mult dorită. Bucuria a fost și mai mare atunci când copiii au descoperit că soba era plină de dulciuri și fructe.

Colindătorii din Constanța

Spiridușii Asociației „Suflete Deschise” colindă prin Constanța și în alte locuri unde este nevoie, celebrând Nașterea Domnului Iisus și aducând un mesaj de speranță. Aceștia îndeamnă la generozitate, promovând ideea de a fi bun și de a aduce o rază de lumină în viața celor din jur.

În perioada sărbătorilor, această echipă de colindători va aduce bucurii multor familii aflate în dificultate, vizitând persoane fără adăpost, cămine de bătrâni și case de copii, dar și oameni cu dizabilități severe.

Mesajul lui Moș Crăciun

Numele englezesc al lui Moș Crăciun, Santa Claus, provine de la Sinter Klaas, o formă olandeză a lui Sfântul Nicolae. Moș Crăciun ne reamintește că darurile sunt simboluri ale iubirii și că adevărata dăruire se manifestă prin oferirea de sine, printr-o vorbă bună sau o ascultare atentă.

Când simțim că nu avem nimic de oferit, este un semn că ne-am îndepărtat de Hristos, care reprezintă sursa nesfârșită de bucurie. Crăciunul nu este o sărbătoare în care așteptăm să fim serviți, ci o ocazie de a învăța să ne slujim semenii, începând cu cei dragi din familia noastră și extinzându-ne ajutorul către cei aflați în nevoie.

Mesajul Crăciunului: Împărtășirea și Generozitatea

Crăciunul este o ocazie specială care ne învață importanța altruismului și a compasiunii față de cei din jur. Este momentul în care ne îndreptăm atenția spre cei care se confruntă cu dificultăți, fie că este vorba despre cei sărmani, persoanele din aziluri sau cei aflați în penitenciare. Această sărbătoare ne îndeamnă să ne deschidem inimile și să căutăm să oferim sprijin celor care au nevoie.

Mulți dintre cei din jurul nostru au nevoie de o vorbă bună, de un zâmbet sincer și plin de dragoste, iar alții pot beneficia de o rugăciune sau de un sprijin spiritual pentru a depăși încercările prin care trec. De asemenea, există și cei care au nevoie de ajutoare materiale, cum ar fi o bucată de pâine.

Este important de menționat că nu există persoane atât de sărace încât să nu poată oferi un zâmbet sau o mângâiere, iar nimeni nu este atât de bogat încât să nu aibă nevoie de aceste gesturi de bunătate.

Apel la Acțiune

În această perioadă festivă, vă invităm să urmăm exemplul lui Hristos prin fapte bune și prin unitate, generozitate și milă. Așa cum spune o veche învățătură, „milostenia izbăvește de la moarte și curăță orice păcat” (Tobit 12, 9).

Reprezentanții Asociației „Suflete deschise” ne îndeamnă să ne implicăm și să arătăm că ne pasă. Este timpul să fim buni și să ne transformăm în adevărate miracole pentru cei din jurul nostru.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *