Alerte de căldură extremă în șapte județe: Temperaturile vor atinge 41 de grade

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 200

Sursa foto:

0:00

Avertizare de caniculă în șapte județe

În data de joi, șapte județe din România se află sub avertizare cod roșu de caniculă, iar temperaturile ar putea atinge valori extrem de ridicate, de până la 41 de grade Celsius. Alte regiuni au fost supuse avertizărilor de cod galben și portocaliu din cauza condițiilor meteo severe.

Zonele afectate de valul de căldură

Județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman vor experimenta un val persistent de căldură. Temperaturile maxime se vor încadra între 39 și 41 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de aproximativ 23 de grade, cu posibile valori izolate de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Acest fenomen va genera o caniculă extremă și un disconfort termic accentuat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități.

Extinderea caniculei

Valul de căldură nu se va limita la regiunile deja menționate, ci se va extinde. Astfel, în centrul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în vestul și centrul Munteniei, se preconizează condiții de caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va rămâne peste pragul critic de 80 de unități.

Distribuie acest articol