Polițisti de frontieră din Garda de Coastă, împreună cu marinari cu ocazia sărbătorii marine.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 150

Sursa foto:

0:00

Activități de Ziua Marinei Române la Constanța și Mangalia

Pe 15 august 2024, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la evenimentele și exercițiile demonstrative desfășurate pe mare, utilizând patru nave de mobilitate navală din dotare. Acestea includ nava amiral „Ștefan cel Mare”, nava maritimă de patrulare de tip FCS 4008 și nava de tip Kewatec 1850, prezentate în Constanța, iar în Mangalia a fost utilizată șalupa de supraveghere și control portuar, model R1120.

Ceremonii și prezentări navale

Marinarii din cadrul Poliției de Frontieră au participat la ceremoniile de ridicare a pavilionului și marelui pavoaz, având ocazia să prezinte navele aflate în dotare. De asemenea, structurile Poliției de Frontieră responsabile cu supravegherea și controlul frontierei pe apă, din localitățile Sulina, Tulcea, Moldova Veche, Drobeta Turnu Severin, Brăila și Galați, au participat cu ambarcațiuni fluviale la evenimentele organizate de autoritățile locale în orașele-port de pe Dunăre.

Mesaj de felicitare pentru marinari

Cu ocazia Zilei Marinei Române, conducerea Poliției de Frontieră a transmis felicitări marinilor militari din cadrul Forțelor Navale Române, precum și polițiștilor de frontieră, pentru dăruirea și implicarea acestora. Autoritățile le doresc celor care își dedică viața menținerii legalității și ordinii la frontierele maritime și fluviale sănătate, speranță și bucurii alături de familiile lor.

„La mulți ani, polițiști de frontieră marinari! Bun cart înainte!”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Pregătiri pentru eveniment

Anual, pe 15 august, Poliția de Frontieră Română se alătură Forțelor Navale Române la festivitățile dedicate Zilei Marinei Române, activități ce se desfășoară atât pe Marea Neagră, cât și în orașele-port de pe Dunăre. Evenimentul din acest an a început pe 13 august 2024, cu un antrenament general, la care au participat forțele implicate. În cadrul acestuia, nava amiral „Ștefan cel Mare”, nava de patrulare FCS 4008 și nava Kewatec 1850 au finalizat ultimele detalii ale activităților planificate.

Distribuie acest articol