Adrian Glugă, fost director al IPJ Constanța, a fost desemnat consul în Pakistan.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 114

Sursa foto:

0:00

Numirea lui Adrian Constantin Glugă ca Consul al României în Pakistan

Chestorul de poliție Adrian Constantin Glugă a fost desemnat consul în cadrul secției consulare a Ambasadei României în Pakistan. După o carieră de succes în poliția română, el a ieșit la pensie, ultima sa funcție fiind cea de comandant la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Motivul numirii

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au explicat printr-un răspuns oficial necesitatea numirii lui Adrian Glugă în această funcție. Activitatea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în domeniul vizelor a crescut semnificativ, ca urmare a cererii sporite de forță de muncă din state terțe și a procesului de aderare a României la Spațiul Schengen.

Strategii de gestionare a activității consulare

În acest context, MAE a implementat o serie de măsuri pentru a gestiona eficient activitatea consulară și a îmbunătăți procesul de emitere a vizelor. Aceste măsuri includ suplimentarea personalului misiunilor diplomatice și oficiilor consulare cu cele mai multe cereri de vize, trimiterea de personal consular din Centrala MAE, dotarea cu echipamente IT necesare procesării cererilor de vize și organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor consulare.

Detașarea lui Glugă

Începând cu 7 mai 2024, Adrian Constantin Glugă a fost detașat, pentru o perioadă determinată, în calitate de consul la Ambasada României în Pakistan. Această decizie vine ca răspuns la necesitatea de a acoperi temporar posturile vacante din Serviciul Exterior, în zone unde activitatea consulară necesită măsuri specifice pentru a funcționa optim, având în vedere subdimensionarea personalului consular actual.

Experiența profesională a lui Adrian Glugă

Adrian Glugă a fost avansat la gradul de chestor la IPJ Constanța și, anterior detașării la acest inspectorat, a ocupat funcții de conducere la IPJ Brăila și IPJ Dolj. Această experiență vastă îl recomandă pentru noua sa poziție diplomatică.

Distribuie acest articol