Coreea de Nord își va relua primirea turiștilor internaționali.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 191

Sursa foto:

0:00

Coreea de Nord își redeschide granițele pentru turiști străini

Coreea de Nord va permite din nou accesul turiștilor străini în luna decembrie, după o interdicție de aproape cinci ani impusă din cauza pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut miercuri de către doi tour-operatori specializați în turismul nord-coreean.

Koryo Tours, cu sediul în Beijing, a confirmat că turismul va fi reluat oficial în Samjiyon și, posibil, în alte zone ale țării, în decembrie 2024. Samjiyon, situat în apropierea graniței cu China, este un important punct de acces pentru vizitarea Muntelui Paektu, locul de naștere al liderului Kim Jong Il, conform surselor oficiale. Kim Jong Un, fiul și succesorul lui Kim Jong Il, a investit considerabil în dezvoltarea acestei regiuni, construind apartamente, hoteluri și o stațiune de schi.

KTG Tours, de asemenea cu sediul în China, a declarat pe rețelele sociale că turiștii vor putea vizita Samjiyon „în această iarnă”. Deși detaliile exacte ale redeschiderii rămân de confirmat, operatorul a menționat că, deocamdată, doar Samjiyon a fost oficial confirmat, dar se așteaptă și alte destinații, inclusiv Phenianul.

Coreea de Nord și-a închis granițele la începutul anului 2020 pentru a preveni răspândirea COVID-19, restricționând inclusiv întoarcerea cetățenilor săi aflați în străinătate. Cu toate acestea, primele semne ale redeschiderii au început să apară în a doua jumătate a anului 2023, odată cu reluarea zborurilor pentru cetățenii nord-coreeni blocați în afaceri externe. Recent, un grup de turiști ruși a vizitat Coreea de Nord în februarie 2024, în contextul consolidării relațiilor dintre Phenian și Moscova.

Înainte de pandemie, turismul internațional în Coreea de Nord era limitat, cu aproximativ 5.000 de vizitatori occidentali anual. Aproape 20% din această piață era formată din turiști americani, până când Washingtonul a interzis călătoriile în Coreea de Nord în urma incidentului tragic care a implicat studentul Otto Warmbier, care a fost arestat și ulterior a decedat după întoarcerea în SUA în 2017.

Etichete:
Distribuie acest articol