Primăria Constanța continuă modernizarea Bulevardului Mamaia
Primăria Constanța progresează cu proiectul de modernizare a Bulevardului Mamaia, care străbate stațiunea până la limita cu orașul Năvodari. Conform reprezentanților Municipalității, proiectarea a fost finalizată, iar în cadrul inițiativei „Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța – Zona Pescărie și limita administrativă a UAT Municipiul Constanța cu UAT Orașul Năvodari“, a fost obținută autorizația de construire în luna mai a acestui an.
Autorizația de construire nr. 403 va permite demararea lucrărilor pentru îmbunătățirea mobilității în zonă și este valabilă timp de doi ani. Proiectul prevede reconfigurarea mai multor sensuri giratorii, inclusiv desființarea sensului giratoriu dintre Bulevardul Mamaia și accesul către Hotelul Condor. Scopul municipalității este de a optimiza utilizarea spațiului drumului, încurajând totodată modurile de transport ecologice și adaptând infrastructura la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.
Proiectul de reabilitare a Bulevardului Mamaia va include reamenajarea tramei stradale, crearea de căi de rulare pentru mijloacele de transport în comun și piste pentru biciclete, precum și amenajarea stațiilor de transport public. De asemenea, se vor îmbunătăți facilitățile pentru pietoni, inclusiv trotuarele și culoarele de traversare, care vor fi accesibile persoanelor cu dizabilități. Vor fi realizate și marcaje și indicatoare rutiere corespunzătoare.
Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 40 de milioane de euro, inclusiv TVA, iar perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.
Propuneri pentru reabilitarea infrastructurii din Mamaia
La începutul sezonului estival, președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța, George Măndilă, a discutat despre acest proiect, subliniind importanța reabilitării în tronsoane. „Ne interesează ce se va întâmpla cu Bulevardul Mamaia, de la Pescărie până la limita cu Unitatea Administrativ-Teritorială Năvodari. Finanțarea ar trebui să provină de la bugetul local, care este mai permisiv“, a declarat Măndilă.
El a propus ca lucrările să înceapă pe 15 octombrie și să fie finalizate până la mijlocul lunii aprilie. De asemenea, OMD trebuie să sugereze tipul de mobilier urban și sistemul de iluminare, având în vedere că aceste elemente constituie cartea de vizită a stațiunii. Un alt aspect important discutat de Măndilă a fost necesitatea unui sistem de gestionare a apei pluviale, având în vedere că, în urma construcțiilor recente, stațiunea se confruntă cu probleme de inundabilitate în anumite zone.