Atenționare de călătorie în Ungaria! Restricții de circulație pentru vehiculele de mare tonaj

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 158

Sursa foto:

0:00

Atenționare pentru cetățenii români care călătoresc în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aduce la cunoștința cetățenilor români prezenți sau care intenționează să călătorească în Republica Ungară informații importante privind restricțiile de circulație pentru camioanele de mare tonaj. Aceste restricții, anunțate de Ministerul ungar al Construcțiilor și Transportului, vor fi în vigoare în perioada 17-20 august 2024.

Restricții de circulație

Conform legislației din Ungaria, circulația camioanelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone va fi interzisă în următoarele intervale: între 17 august 2024 (ora 22.00) și 18 august 2024 (ora 22.00), precum și între 19 august 2024 (ora 22.00) și 20 august 2024 (ora 22.00).

În ciuda temperaturilor ridicate, Ministerul Transporturilor din Ungaria a decis să permită circulația camioanelor pe timpul nopții, în intervalul orar 22.00 – 06.00.

Asistență consulară pentru cetățenii români

Cetățenii români care se află în Ungaria și au nevoie de asistență consulară pot contacta misiunea diplomatică a României la Budapesta sau consulatele generale din Szeged și Gyula. Apelurile sunt redirecționate către un centru de suport și preluate de operatori disponibili permanent.

În caz de situații dificile sau de urgență, cetățenii români pot apela numerele de urgență ale Ambasadei României în Ungaria și ale consulatului general din Szeged și Gyula.

Recomandări suplimentare

MAE recomandă cetățenilor să se informeze pe paginile oficiale ale misiunilor diplomatice române din Ungaria pentru actualizări și detalii relevante privind călătoria. De asemenea, pentru informații despre timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei româno-ungare, cetățenii pot verifica site-ul Poliției de Frontieră române.

Distribuie acest articol