Calea spre Vârful Moldoveanu din Făgăraș a fost distrusă de o viitură.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 150

Sursa foto:

0:00

Alertă în Munții Făgăraș

Se înregistrează o situație de urgență în Munții Făgăraș, unde, din cauza ploilor abundente, drumul care duce spre Stâna lui Burnei și Vârful Moldoveanu a fost sever afectat. Salvamontiștii fac apel la toți cei care intenționau să viziteze Vârful Moldoveanu să renunțe la planurile lor și se mobilizează pentru a ajuta turiștii blocați în zonă.

Reprezentanții Salvamont Argeș au anunțat că drumul de acces spre Stâna lui Burnei, situat pe Valea Rea, a fost distrus, fiind rupt la aproximativ 5 kilometri de confluența cu Zarna. Aceștia au solicitat turiștilor să nu încerce să ajungă în această regiune. Salvamontiștii sunt în curs de a recupera persoanele aflate în partea superioară a traseului.

Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf montan din România, cu o altitudine de 2.544 de metri, atrage un număr mare de turiști în sezonul estival. Totodată, s-au raportat și alte intervenții pentru turiști care au avut nevoie de ajutor, mulți dintre ei fiind nevoiți să solicite asistență cu elicopterul din cauza accesibilității dificile a anumitor zone.

Se recomandă celor care planifică drumeții să verifice prognoza meteo înainte de a pleca, având în vedere condițiile climatice instabile. De asemenea, a fost raportat un incident în care un bărbat a fost lovit de fulger în timpul unei furtuni.

Distribuie acest articol