Un doctor povestește despre un incident șocant: o femeie în vârstă a fost internată în spital acoperită de viermi, asemănătoare cu o mumie.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 191

Sursa foto:

0:00

Femeie de 90 de ani, adusă în stare gravă la spital

O femeie în vârstă de 90 de ani a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița în condiții critice, fiind deshidratată și prezentând infestări cu viermi pe corp. Intervenția a fost solicitată de o vecină, deși se știe că femeia are copii și un nepot care ar fi beneficiat de pe urma pensiei sale.

Starea de sănătate a pacientei

În data de 14 august, femeia a fost adusă la UPU-SMURD din cadrul spitalului, fiind clasificată ca urgență de cod roșu. Aceasta era neîngrijită, având viermi pe corp, sepsis cu punct de plecare cutanat și urinar, precum și sindrom de deshidratare acută și insuficiență renală acută. După primirea îngrijirilor medicale, femeia a fost internată la secția de Boli infecțioase, unde beneficiază de tratament și observație medicală. Conform informațiilor furnizate de spital, starea sa de sănătate este în prezent stabilă.

Detalii despre intervenția medicală

Dr. Oleg Burlac, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, a relatat pe rețelele de socializare despre starea pacientei. Potrivit acestuia, femeia a fost găsită în condiții deplorabile, având o igienă precară și fiind infestată cu viermi. Ambulanța a fost chemată de către vecina acesteia, care a descoperit-o într-o stare alarmantă, în timp ce îi aducea mâncare. Echipajul medical a găsit-o pe bătrână în pat, unde viermii erau vizibili, iar patul era contaminat. Deși starea ei era extrem de gravă, după o curățare adecvată, a fost constatată că majoritatea infestărilor nu proveneau din răni, ci din excrementele necurățate.

Familia pacientei și circumstanțele situației

Se pare că femeia locuia cu un nepot care ar fi consumat pensia ei, iar deși avea o fiică ce deținea un magazin în oraș, aceasta susținea că a fost plecată din țară în perioada în care mama ei se afla într-o stare atât de precară. În realitate, fiica trăia la doar 2 kilometri distanță și nu o vizitase de patru luni, în timp ce vecinele îi aduceau mâncare cu regularitate.

Distribuie acest articol