Denis Alibec inclus în echipă pentru confruntarea cu FC Hermannstadt. „Ne dorim să ne îmbunătățească jocul“

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 162

Sursa foto:

0:00

Etapa a șasea a Superligii 2024/2025: Farul Constanța – FC Hermannstadt

Etapa a șasea a Superligii 2024/2025 se încheie cu confruntarea dintre Farul Constanța și FC Hermannstadt, programată pentru luni, 19 august, începând cu ora 22:00.

Până în prezent, rezultatele din rundă au dus la retrogradarea Farului pe ultima poziție, locul 16, în clasamentul intermediar. Echipa de la malul mării a acumulat patru puncte în cinci partide, cu un bilanț de o victorie, un egal și trei înfrângeri, având un golaveraj de 4-5. În etapa anterioară, Farul a pierdut cu 2-3 în fața campioanei României, FCSB, care a obținut victoria în prelungiri, printr-un penalty acordat cu ajutorul VAR, după ce, în minutul 88, oaspeții conduceau cu 2-1.

Pe de altă parte, FC Hermannstadt se află pe locul 12, cu cinci puncte, iar în meciul precedent a obținut prima victorie a sezonului, învingând acasă FC Botoșani cu 2-1.

Declarațiile antrenorului Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi, managerul Farului, a comentat despre dificultatea meciului: „Este un meci foarte greu, deoarece ne confruntăm cu o echipă omogenă, care își îndeplinește bine ambele faze ale jocului. Antrenorul lor a reușit să aducă stabilitate. De obicei, meciurile cu ei sunt dificile, iar numărul golurilor marcate este mic. Sperăm să fim mai inspirați de această dată, să ne păstrăm stilul și să jucăm fotbalul nostru. Ne dorim cele trei puncte, care sunt esențiale, mai ales că jucăm acasă. Am depășit dezamăgirea de la meciul cu FCSB și sunt convins că jucătorii au înțeles necesitatea de a îmbunătăți situația. Trebuie să revenim la forma noastră bună, similar cu meciul cu Iași, când am dominat, am marcat și nu am primit gol.”

Farul nu va putea conta, de asemenea, pe fundașul Ionuț Larie și atacantul Ionuț Cojocaru, ambii fiind accidentați.

Noua achiziție Denis Alibec

Printre jucătorii convocați pentru meciul cu FC Hermannstadt se numără și Denis Alibec, recent achiziționat. Hagi a declarat: „Este cu noi în cantonament. Trebuie să avem răbdare, deoarece îi trebuie timp să se integreze. Sperăm să-l vedem pe Denis în forma sa cea mai bună și să ne ajute să câștigăm meciuri.”

Denis Alibec a afirmat: „M-am ținut de cuvânt că în România voi juca doar la Farul. Mă bucur că am revenit acasă și sunt optimist. Am observat echipa și cred că putem realiza lucruri mărețe. Deși am început mai slab acest campionat, dacă reușim să legăm câteva victorii, vom reveni la identitatea noastră și vom putea domina adversarii. Meciul cu FC Hermannstadt va fi dificil, având în vedere experiența jucătorilor lor, dar dacă ne impunem stilul de joc și începem bine, suntem încrezători că putem câștiga. Trebuie să joc un meci pentru a evalua condiția mea fizică, dar în acest moment mă simt bine, deși știu că mai am mult de muncă.”

Așteptări mari înaintea meciului cu FC Hermannstadt

Mihai Popescu, fundașul echipei, a declarat că așteptările sunt ridicate pentru meciul de acasă, subliniind importanța obținerii celor trei puncte. Deși echipa se află în prezent pe ultimul loc, Popescu a menționat că presiunea este constantă, iar obiectivul principal rămâne câștigarea meciurilor. El a recunoscut începutul mai dificil al sezonului, dar este încrezător că echipa va reuși să revină la forma dorită.

Programul etapei a 6-a din Superligă

Etapa a 6-a se va desfășura după următorul program:

Vineri, 16 august

  • Unirea Slobozia – Petrolul Ploiești 1-2
  • Universitatea Craiova – Gloria Buzău 5-1

Sâmbătă, 17 august

  • FC Botoșani – UTA 1-0
  • FCSB – Poli Iași 0-1

Duminică, 18 august

  • Ora 21.30: Rapid – Dinamo

Luni, 19 august

  • Ora 19.00: Universitatea Cluj – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
  • Ora 22.00: Farul Constanța – FC Hermannstadt

Meciul dintre Oțelul Galați și CFR Cluj a fost amânat.

Clasamentul Superligii

Clasamentul actual arată astfel:

  1. Universitatea Craiova – 14p (6m)
  2. Oțelul Galați – 11p (5m)
  3. Universitatea Cluj – 9p (5m)
  4. Petrolul Ploiești – 9p (6m)
  5. Dinamo – 8p (5m)
  6. Sepsi OSK – 8p (5m)
  7. CFR Cluj – 7p (5m)
  8. Poli Iași – 7p (6m)
  9. FC Botoșani – 6p (5m)
  10. UTA – 6p (6m)
  11. FCSB – 5p (5m)
  12. FC Hermannstadt – 5p (5m)
  13. Unirea Slobozia – 5p (6m)
  14. Gloria Buzău – 5p (6m)
  15. Rapid – 4p (5m)
  16. Farul – 4p (5m)

La finalul sezonului regulat al Superligii, echipele clasate pe primele șase locuri vor avansa în play-off, unde vor disputa meciuri tur-retur, totalizând zece etape. Campioana play-off-ului va participa în preliminariile Ligii Campionilor, locul secund va asigura participarea în preliminariile Conference League, iar locul trei va juca un baraj pentru a accesa aceleași preliminarii. Locurile 9 și 10 din play-out vor retrograda direct, în timp ce locurile 7 și 8 vor juca un baraj de menținere în Superligă împotriva locurilor 3 și 4 din Liga 2.

Distribuie acest articol