Câțiva antreprenori din Constanța, printre cei mai înstăriți din țară

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 170

Sursa foto:

0:00

Oamenii de afaceri din Constanța în topul celor mai bogați români

Conform revistei Top 300 Capital, antreprenorii din Constanța se clasează pe locuri fruntașe în rândul celor mai înstărite persoane din România, grație performanțelor financiare ale companiilor lor. Pe prima poziție se află Gabriel Comănescu, cel mai bogat constănțean, care ocupă locul 31 la nivel național. Averea sa este estimată între 220 și 280 de milioane de euro, provenind în principal din afaceri în domeniul petrolier. Comănescu deține GSP Offshore și va participa la proiectul Black Sea Floating Offshore Wind, inițiativă finanțată de Uniunea Europeană.

Locul al doilea: Bogdan Idu

Pe locul doi în clasamentul local se află Bogdan Idu, care ocupă locul 37 pe plan național. Afacerea de familie, IDU Shipping & Services, a fost fondată de tatăl său, Cornel Idu, și a fost preluată de Bogdan în 2021, după decesul părintelui. Averea lui este estimată între 180 și 220 de milioane de euro.

Mohammad Murad, un antreprenor diversificat

Locul trei în Constanța îi revine lui Mohammad Murad, care se plasează pe locul 42 la nivel național, cu o avere estimată între 170 și 210 milioane de euro. Acesta își desfășoară activitatea în sectoarele HoReCa și imobiliare și recent a intrat în politică, alăturându-se AUR.

Frații Dușa pe locul patru

Pe locul patru se află frații Niculae și Ioan Dușa, care se clasează pe locul 49 în topul național, cu o avere estimată între 150 și 200 de milioane de euro. Aceștia activează în domeniile imobiliarelor, turismului și materialelor de construcții.

Mircea Mihăilescu în top cinci

În fine, pe locul cinci se află Mircea Mihăilescu, care ocupă poziția 52 în clasamentul național. Averea sa este estimată între 150 și 170 de milioane de euro, iar activitatea sa principală se desfășoară în domeniul transporturilor, prin compania sa, Transport Trade Services.

Distribuie acest articol