Conflict în familia regală: Regele Charles încearcă să-și expulzeze fratele din locuință.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 183

Sursa foto:

0:00

Regele Charles îi încheie colaborarea fratelui său, prințul Andrew

Regele Charles a decis să concedieze echipa de securitate a fratelui său mai mic, prințul Andrew, în încercarea de a-l determina să părăsească reședința Royal Lodge, conform unor surse anonime citate de tabloidul britanic „The Sun”. Aceștia afirmă că prințul Andrew se află din nou sub presiune să părăsească vila în care locuiește alături de fosta sa soție, Sarah Ferguson.

Se pare că suveranul a încercat de ceva vreme să-l convingă pe fratele său să se mute, având în vedere că a oferit cuplului opțiunea de a se instala la Frogmore Cottage, o reședință care a fost abandonată de prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, în iunie 2023. Conform surselor, echipa de securitate privată a prințului Andrew va părăsi vila la sfârșitul lunii octombrie, iar regele nu intenționează să se oprească aici, având în vedere că ar putea să îl dezvestească și de suma anuală de 4 milioane de lire sterline, datorată acestuia ca membru al familiei regale.

Acuzații grave împotriva prințului Andrew

Până la această dată, prințul Andrew a fost implicat într-un scandal major, fiind acuzat de viol de către Virginia Giuffre, o cetățeană americană care susține că a fost agresată sexual de un membru al familiei regale la Londra, când avea doar 17 ani. În martie 2023, prințul a ajuns la un acord financiar cu Giuffre, iar procesul a fost închis, însă Andrew nu a recunoscut niciodată vreo vinovăție.

Scandalul a avut consecințe semnificative pentru reputația sa, iar Palatul Buckingham a decis să-i retragă prințului Andrew titlurile militare onorifice și patronajele regale, în urma legăturii sale cu controversatul antreprenor american Jeffrey Epstein.

Distribuie acest articol