A demarat cea de-a treia rundă de înscriere în Programul „Rabla Plus”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 182

Sursa foto:

0:00

Nouă sesiune de înscriere în Programul „Rabla Plus”

O nouă sesiune de înscriere în Programul „Rabla Plus” a fost lansată luni, 19 august 2024, la ora 10:00. Această inițiativă vizează persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale (UAT) și instituțiile publice.

Conform informațiilor furnizate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), persoanele fizice pot contacta producătorii validați pentru a finaliza formalitățile necesare înscrierii în program. Pe de altă parte, persoanele juridice au posibilitatea de a încărca documentele necesare în aplicația informatică, respectând limitele sumelor alocate.

Fonduri alocate pentru înscrieri

Pentru cea de-a treia etapă de înscriere în Programul „Rabla Plus”, sumele disponibile sunt următoarele: 100 de milioane de lei pentru persoanele fizice, în perioada 19 august – 25 noiembrie 2024, și 100 de milioane de lei pentru persoanele juridice, UAT și instituții publice, în perioada 19 august – 19 septembrie 2024.

Beneficii și ecotichet

Conform AFM, participanții la Programul „Rabla Plus” pot obține un ecotichet la achiziționarea unui autovehicul nou, în urma predării pentru casare a cel puțin unui autovehicul uzat. Este permisă predarea a maximum două autovehicule uzate. Cuantumul ecotichetului este de 25.500 de lei pentru achiziția unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen (excluzând motocicletele). De asemenea, este disponibil un ecotichet de 13.000 de lei pentru achiziția unui autovehicul nou electric hibrid, care emite maximum 80 grame CO2/km conform sistemului WLTP, precum și pentru achiziția unei motociclete electrice.

Ecotichetul se aplică pentru autovehicule electrice cu o valoare de până la 70.000 euro, TVA inclusă. În plus, instituțiile publice și UAT-urile pot beneficia de un ecotichet de 120.000 lei pentru achiziția unui autovehicul nou, fără a fi necesară predarea unui autovehicul uzat.

Etichete:
Distribuie acest articol