A decedat Shannen Doherty, actrița din Beverly Hills 90210

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 328

0:00 Shannen Doherty a decedat la 53 de ani Shannen Doherty, cunoscută pentru rolurile sale memorabile din serialele „Beverly Hills, 90210” și „Charmed”, a murit la vârsta de 53 de ani. Actrița fusese diagnosticată cu cancer la sân în anul 2015. Publicistul ei, Leslie Sloane, a confirmat vestea tragică, menționând: „Cu inima grea confirm decesul […]

0:00

Shannen Doherty a decedat la 53 de ani

Shannen Doherty, cunoscută pentru rolurile sale memorabile din serialele „Beverly Hills, 90210” și „Charmed”, a murit la vârsta de 53 de ani. Actrița fusese diagnosticată cu cancer la sân în anul 2015. Publicistul ei, Leslie Sloane, a confirmat vestea tragică, menționând: „Cu inima grea confirm decesul actriței Shannen Doherty. Sâmbătă, 13 iulie, ea a pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de bătălie cu boala”.

Cariera strălucitoare și impactul cultural

Doherty a devenit faimoasă în anii ’90, interpretând-o pe Brenda Walsh în serialul de succes „Beverly Hills, 90210”, difuzat pe postul Fox. Alături de fratele ei geamăn, Brandon, jucat de Jason Priestly, familia Walsh ilustra clasicul „pești ieșiți din apă”, mutându-se din Minnesota în Beverly Hills. Reacțiile lor la stilul de viață extravagant al tinerilor din Los Angeles au captat atenția publicului.

Povestea de dragoste dintre Brenda și Dylan, interpretat de Luke Perry, a stârnit controverse, în special în primul sezon, când Brenda se confrunta cu dilema pierderii virginității. Despărțirea lor, când Dylan a început o relație cu cea mai bună prietenă a ei, Kelly (jucată de Jenny Garth), a fost un moment de referință în serial, care a fost apreciat pentru abordarea subiectelor sensibile precum abuzul de droguri și rasismul.

Provocările celebrității

În ciuda succesului uriaș al serialului, popularitatea a adus cu sine și o expunere excesivă în mass-media, care a început să speculeze și să comenteze despre viața personală a actorilor, inclusiv despre Doherty. Deși Kelly, interpretată de Garth, a început ca un personaj mai puțin plăcut, percepția s-a schimbat rapid, iar Brenda a devenit un personaj controversat, adorat și totodată urât de fani. Presa a etichetat-o adesea drept divă, iar un buletin informativ din acea perioadă purta titlul „O urăsc pe Brenda”.

Doherty a apărut în 111 episoade ale serialului, înainte de a părăsi producția la finalul sezonului patru, pe fondul unor tensiuni cu alți membri ai distribuției, în special cu Garth. Cu toate acestea, a revenit în rolul lui Brenda în reluările din 2008 „90210” și în 2019 „BH90210”.

Viața personală și lupta cu cancerul

Născută în Memphis, Tennessee, Doherty s-a mutat la Los Angeles în copilărie și și-a început cariera artistică la doar 10 ani, cu un rol în serialul „Father Murphy”. La 11 ani, a fost distribuită de Michael Landon în rolul lui Jenny Wilder în „Little House on the Prairie”.

În februarie 2015, Doherty a primit diagnosticul de cancer la sân, iar în 2017 a anunțat că este în remisie. Din păcate, cancerul a recidivat în 2019 și s-a răspândit. Deși a continuat să lucreze, având roluri în filme de televiziune, lupta ei cu boala a fost constantă.

În iunie 2023, Shannen Doherty a fost recunoscută pentru curajul și determinarea sa în fața provocărilor pe care le-a întâmpinat, lăsând în urmă o moștenire importantă în lumea divertismentului.

Problemele de sănătate și viața personală a unei celebrități

Recent, s-a aflat că o celebritate a suferit un tratament cu radiații pentru a combate cancerul, care s-a extins până la creier. Această veste a stârnit îngrijorare și solidaritate din partea fanilor și a colegilor din industrie.

Căsătorii și divorțuri

În viața personală, aceasta a avut relații de scurtă durată, inclusiv o căsnicie cu Ashley Hamilton, fiul celebrului actor George Hamilton. De asemenea, a fost căsătorită cu jucătorul de poker Rick Salomon. În 2011, a început o nouă etapă a vieții, căsătorindu-se cu fotograful Kurt Iswarienko. Totuși, în 2023, cuplul a decis să depună actele de divorț, marcând astfel sfârșitul unei relații de mai bine de un deceniu.

Concluzie

Această evoluție a vieții personale și provocările de sănătate cu care se confruntă subliniază complexitatea experiențelor trăite de celebrități, aducând în prim-plan atât laturile vulnerabile, cât și cele puternice ale acestora.

Distribuie acest articol