A doua ediție a SeaWave Film Fest s-a încheiat! Descoperiți câștigătorii!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 166

Sursa foto:

0:00

Finalul Ediției a II-a a SeaWave Film Fest

Ediția a doua a SeaWave Film Fest, festivalul de film studențesc dedicat tinerilor cineaști, s-a încheiat cu succes. Inițiat anul trecut de un grup de pasionați de film, acest festival s-a impus ca un eveniment cultural de referință în România.

Câștigătorii Festivalului

În cadrul galei de premiere, au fost anunțați câștigătorii acestei ediții:

  • „Cireașa de la salata boeuf” – Matei Preda
  • „Și ea, de ce nu?” – Mariam Awad
  • „Madre” – Marius Miron
  • „În obiectiv” – Ștefan Oprea
  • „Dansează, regină” – Maria Mitulescu

Juriul a fost compus din personalități de marcă precum Cătălin Saizescu, Mihai Chirilov, Domnica Cîrciumaru, Angelo Mitchievici și Stere Gulea. Premiile au fost acordate în cadrul Galei Premiilor SeaWave Film Fest, desfășurată pe plaja Neversea, într-o atmosferă vibrantă. Viceprimarul Ionuț Rusu, reprezentând Primăria Municipiului Constanța, a oferit Trofeul SeaWave Film Fest.

Detalii despre Festival

Festivalul a avut loc între 5 și 10 august, la Universitatea Maritimă din Constanța, unde au fost organizate proiecții în aulă și în sala de conferințe, precum și pe plaja Neversea. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Ministerului Culturii și a atras un public numeros, cu peste 100 de scurtmetraje înscrise, din care 32 au fost selectate pentru proiecții zilnice.

Deschiderea Festivalului

Deschiderea festivalului a fost marcată de un eveniment emoționant intitulat „In Memoriam Jean Constantin”, desfășurat la Biblioteca Județeană Constanța. Acesta a celebrat viața și cariera actorului constănțean, aducând împreună amintiri și testimoniale din partea celor care l-au cunoscut.

Proiecții și Masterclass-uri

Pe lângă scurtmetrajele în competiție, programul a inclus și filme consacrate care au lăsat o amprentă în cinematografia românească, cum ar fi: „Secretul lui Bachus”, „Neale Azbuiratoare”, „Moromeții 2”, „Double of Nothing”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Zimnicea”, „Daravela”, „Document 56”, „Closer to the Moon” și „Visul”.

Festivalul a inclus și o componentă educațională, prin masterclass-uri susținute de invitați renumiți din industrie, precum Stere Gulea, Domnica Cîrciumaru și Mihai Chirilov. Fiecare proiecție a fost urmată de sesiuni interactive de întrebări și răspunsuri, facilitând interacțiunea dintre creatori și spectatori.

Personalități și Parteneri

La acest festival au fost prezenți numeroși protagoniști ai cinematografiei românești, printre care Stere Gulea, Domnica Cîrciumaru, Mihai Chirilov, Șerban Marinescu și mulți alții. Partenerii ediției din acest an au contribuit la succesul festivalului, sprijinind astfel promovarea filmului studențesc.

Festivalul de Film Studențesc SeaWave Film Fest: O Platformă Culturală pentru Tinerii Cineaști

După succesul celei de-a doua ediții, Festivalul de Film Studențesc SeaWave Film Fest s-a impus ca un veritabil spațiu cultural dedicat artei cinematografice. Acest festival oferă oportunitatea de a percepe lumea dintr-o altă perspectiva, de a filma și de a exprima prin imagini gânduri, intenții și emoții. Este un loc unde creativitatea se transformă în scenarii, iar sensurile existențiale sunt interpretate, promovând astfel arta de a trăi frumos.

Deschiderea către Tineri Cineaști

„SeaWave Film Fest este deschis tuturor studenților din România și nu numai, deoarece curajul de a se exprima și de a se afirma este un principiu pe care îl celebrăm constant. În 2025, la cea de-a treia ediție, invităm toți cei care au ceva de spus în domeniul cinematografiei să ni se alăture!”, a declarat managerul festivalului, Alexandru Stavrositu.

Organizare și Colaborare

Festivalul „SeaWave Film Fest” a fost organizat de WaveCulture HUB, un grup entuziast din Constanța, format din studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, Academia de Studii Economice și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Astfel, domeniile Actorie, Regie, Arhitectură și Administrarea Afacerilor s-au unit pentru a crea un produs cultural autentic, concretizat prin acest festival dedicat filmului studențesc.

Distribuie acest articol